Firefox a občasné sekanie stránky s flash prehrávačom

By | 23. februára 2010

Osobne som mal dhú dobu problém s občasným sekaním flash videa / niektorých prvkov vo Firefoxe. Polopatisticky by som to definoval tak, že keď spustím napr. video z youtube, z megavidea, alebo odinakiaľ vo Firefoxe (je jedno v akej verzii, robilo mi to v 2.0, 3.0, 3.5 aj 3.6), tak zaznamenávam mierne seknutie kompletnej webstránky (nielen daného videa). Niečo ako swapovanie v hre na PC, ktorá vyžaduje silný HW. Tieto „seky“ sú síce krátke a častokrát slabo spozorovateľné, občas ma však vytáčajú do nepríčetnosti. Keďže sa u mňa objavili na rozličných HW zostavách a rozličných OS  (Vista, Windows 7), hľadal som softvérovú príčinu.

Existuje viac riešení, nie je isté, že vám budú všetky fungovať. Ak máte podobný problém, neostáva nič iné ako vyskúšať.

  1. Odinštaľovanie / nainštaľovanie Flashu pomocou nástrojov od Adobestiahnuť flash uninstaller, stiahnuť flash installer, vypnúť Firefox, spustiť uninstaller a spustiť installer
  2. Java update zo stránky java.com
  3. Deaktivovanie JavaScriptuv menu – Tools – Options – záložka Content – zrušiť Enable java (skôr núdzové riešenie)
  4. Premazanie dočasných súborov, histórie browsovania a cache (CTRL+SHIFT+DEL)

Firefox je, bol a asi aj v najbližšej dobe bude nemotorným a pomalým, sekaným a HW náročným. Samozrejme je to spôsobené najmä pluginmi, bez ktorých beží ako o život, ale vtedy dôvody na jeho používanie veľmi presvedčivé nie sú. O tom som písal dávnejšie, ale platí to stále.

Pridajte komentár