Disturbia – TIP na film

By | 20. júla 2009

Kale (Shia LaBeouf) je teenager, ktorému pri autonehode zomrie otec. Ťažko to znáša a prejavuje sa to aj na jeho správaní. Keď v škole profesor španielčiny spomenie jeho otca, Kale mu jednu vrazí. Preto je mu od súdu udelený trest 3 mesiacov domáceho vezenia. Ale nie hocijakého. Musí na nohe nosiť „obojok“, ktorým keď sa od domu vzdiali na pár metrov vyšle signál a privolá policajtov. Ashley (Sarah Roemer), je sexi mladá bloďatá cica, ktorá sa prisťahuje hneď vedľa do susedstva. Vtedy začína Kale objavovať kúzlo špehovania susedov.

disturbia


Ronnie (Aaron Yoo), Kalov priateľ, Kale a Ashley spolu sledujú podivného suseda pána Turner-a (David Morse). Kamery a ďalekohľady na plný plyn. To sa však susedovi nepáči, svoje divné súkromie si rád necháva pre seba.

Musím povedať, že ma film Disturbia milo prekvapil. Bol v tom kus originality (aj keď mi chvíľku pripomínal hviezdny American Beauty – podobnosť je ale čisto náhodná :-)). Trochu humoru, trochu americkej romantiky a nejaká tá napínavá thrillerová scénka. Výborná kombinácia musím uznať. Ak ste tento film zatiaľ nevideli, odporúčam pozrieť, za tú hodinku a pol to určite stojí. Mimochodom, tí z vás, ktorí si nevšimnú… áno – Kalova matka je Carrie-Anne Moss – Trinity z Matrixu. Príjemný filmový zážitok.

Pridajte komentár