V Tieni Mafie (Jozef Karika) – Tip na knihu

By | 11. apríla 2010

326 stranová kniha venovaná tomu najdetailenjšiemu opísaniu humusu vo svete (cielená na Slovensko). Neskutočné čítanie, ktoré naozaj nemôžem odporučiť každému. Niekto by z toho mohol mať zlé sny, niekomu by možno ostalo zle, niekto by to proste asi vôbec nedočítal. Nejak tak by som, pár slovami, charakterizoval skvelú knihu Jozefa Kariku – V Tieni Mafie.

v tieni mafie

Situácia zasadená do reálneho slovenského prostredia, reálnej slovenskej mafie, s existujúcimi postavami podsvetia. Na chvíľu sa prenáša aj do Anglického hlavného mesta. Tie najdetailnejšie postupy najbrutálnejších špinavostí, aké sa v súčasnom svete diali a dejú. Od obyčajného výpalníctva, cez pornografiu, obchodu s bielym mäsom, až po korupciu najhrubšieho zrna. Neskutočná deformácia hlavných postáv, od ich útleho veku, cez pubertu až do dospelosti. Deformácia ovplyvnená reálnymi udalosťami, akou môže byť ťažká choroba blízkych ľudí. Vnútorná infraštruktúra mafie, jej podstata, jadro, ako funguje, na čom závisí je v tejto knihe dopodrobna rozpísaná. Síce sa môže zdať, že sa táto podstata stráca v hŕbe emócií hlavných postáv (a niekedy aj v opise prostredia a prírody), svoje miesto si vo vašej hlave po prečítaní určite nájde.

Z deja nebudem prezrádzať nič (resp. nič viac). Hore uvedeným som chcel len znechutiť určitú skupinu, pre ktorú táto kniha naozaj nie je určená a motivovať k prečítaniu ľudí, ktorý nemajú s nechutnou realitou dnešnej doby problém. Na mňa samotného v niektorých pasážach pôsobila extrémne negatívne až odpudivo, ale to iba svojim reálnym podaním dnešného sveta. Ak s tým problém nemáte, určite si V Tieni Mafie prečítajte. Číta sa to samo, autor vie písať tak, že slová a vety budete jednoducho hltať raz za radom. Sedliacke hodnotenie by znelo: „Je to proste sila!“

Rozhovor s Jozefom Karikom

11 thoughts on “V Tieni Mafie (Jozef Karika) – Tip na knihu

  1. Pingback: Jozef Karika - rozhovor s autorom kníh V Tieni Mafie

  2. Pingback: V Tieni Mafie II: Čas Dravcov – TIP na knihu

  3. ali

    neskutočná kniha čítala som už kadečo ale spôsob akym je napísaná táto…no comment…odporučam

    Reply
  4. Pingback: BOSS Všetkých Bosov Mikuláš Černák – ďalšia kniha od Gustáva Murína v mojej zbierke

  5. Pingback: gunis.sk/blog » Blog Archive » Kniha V TIENI MAFIE

  6. diesel

    Tak som ju dočítal pre nedostatok času až teraz. Dík za pripomenutie, že ju nosím každý deň už dosť dlhú dobu takmer pri sebe a ešte som ju neotvoril :)

    Reply
  7. W1Ld

    poznas knihu Mafia na Slovensku od Murina? su tam nejake suvislosti s tam popisanymi udalostami? ak ano urcite vyhladam a precitam, toto ma celkom zaujima.

    Reply
  8. Pingback: Tweets that mention Tip na knihu – Jozef Karika – V Tieni Mafie -- Topsy.com

Pridajte komentár