Aj Vy hľadáte kde ušetriť?

By | 26. mája 2013

Dnes nemá nikto peniaze na rozhadzovanie, a preto sa všetci snažíme šetriť kde sa len dá. Kupujeme len to čo nevyhnutne potrebujeme, uskromňujeme sa a šetríme na horšie časy. Áno väčšina z nás dokáže aj z mála ušetriť, avšak fakt, že šetríme na horšie časy dáva predpoklad, že sa zlepšenia ťažkej situácie „neobávame“, skôr naopak.

S peniazmi treba narábať obozretne, aby sa Vám nerozkotúľali prirýchlo. Preto sa obmedzujeme pri kúpe potravín a iných, pre život nevyhnutných záležitostí. Čo však ak napríklad luxus v podobe auta jednoducho nemôžete zavesiť na klinec? Ak auto potrebujete a využívate ho takmer každý deň, musíte nájsť inú cestu ako šetriť. Aj pri jeho samotnej prevádzke sa dá ušetriť. Vhodne zvolené pneumatiky Vám ušetria nejeden liter paliva, ktoré je čoraz drahšie. Je pritom dôležité aby ste používali kvalitné zimné ale aj letné pneumatiky. Dbajte na to aby ste zbytočne nejazdili na zimných pneumatikách, keď mráz či sneh už nehrozí.

Ak sa Vám nepáčia ceny na čerpacích staniciach, máte dve možnosti. Buď obmedzíte jazdu autom, to sa však nie vždy dá uskutočniť, alebo si dáte auto prerobiť na LPG. Tento zásah je pomerne bežný a nie je veľmi náročný. Aj keď pri tomto je potrebná istá hotovosť, náklady sa Vám vrátia do jedného roka. Výhoda je najmä v cene LPG, ktorá je takmer polovičná oproti benzínu. Takto nebudete nemilo prekvapený pri každom natankovaní nádrže.

Veľa ľudí šetrí na sebe. Nielen pri kupovaní vecí na oblečenie ale aj pri zabezpečovaní svojich koníčkov. Avšak asi všetci sa snažíme ušetriť na oddychu. Táto cesta však nie je správna, oddych by sme mali brať rovnako vážne ako našu prácu, keďže oddych prospieva nášmu zdraviu. V tejto oblasti môžete využiť rôzne zľavy na pobyty a oddychovať úsporne.

Ak potrebujete väčšiu finančnú hotovosť, využite pôžičky. Tie sú vhodné najmä na zabezpečenie  bývania, či kúpu auta. Život na dlh však nie je ľahký, preto treba túto možnosť dobre zvážiť.

Pridajte komentár