Ženské portály u nás

By | 7. februára 2013

Ženy surfujú na internete častejšie a dlhšie ako muži, najmä v práci a po večeroch. To, že sa jedná o zaujímavú skupinu užívateľov, dosvedčuje aj neustály nárast rôznych portálov, ktoré sú určené pre ženy. Popri stránkach, ktoré sú pod krídlami väčších mediálnych domov, existujú na našom internete aj menšie počiny, ktoré sa snažia byť zaujímavé nielen svojim obsahom, ale aj zacielením. Na muške dnes máme 4 originálne stránky, ktoré bojujú o ženskú priazeň.

ŽenaVozvolene (www.zenavozvolene.sk) je portál, ktorý je určený pre komunitu žien z regiónu mesta Zvolen a jeho okolia. Nosnou časťou webu sú články pre ženy, ktoré na podobnej stránke nesmú chýbať. To všetko je doplnené o regionálne informácie, čím dostávame v podstate zaujímavú cieľovú skupinu takejto komunity. O tom, že takýto projekt má svoju budúcnosť, netreba pochybovať.

Druhou stránkou zameranou na ženy je ŽenaVmartine (www.zenavmartine.sk). Svojim spôsobom sa jedná o príbuznú stránku, ktorá sa sústredí na severnejší okres a to Martin. Napriek tomu, že by ste si mysleli, že takýto web nemá čo ponúknuť, opak je pravdou. Regionálna inzercia, ale aj informácie o úradoch či kultúre pritiahnu mesačne stovky ľudí. A nielen to, komunita tu začína aj žiť.

Pre ženy z východného Slovenska je portál s názvom ŽenaVmichalovciach (www.zenavmichalovciach.sk), ktorý obsahuje napríklad obchody, služby a firmy, ktoré sú využiteľné ženami, no nielen tými. Portál tvorí znova niekoľko desiatok článkov so ženskou tematikou, ale nájsť tu je možné aj horoskopy alebo zábavu v podobe vtipov či online flash hier. Skrátka, tento portál je dosť univerzálny.

Posledným z nášho dnešného výberu ženských webstránok je web ŽenaVpoprade (www.zenavpoprade.sk). To, že aj tento región je niečím zaujímavý, dokumentuje počiatočný rozbeh takejto regionálnej stránky. Či už sa jedná o všeobecné nekomerčné alebo komerčné informácie, stránka si našla medzi ženami určitú obľubu a aj napriek tomu, že len nedávno začala, už ju pozná naozaj dosť žien.

Na rozdiel od mainstreamových veľkých portálov, ktoré fungujú ako súčasti iných známych značiek na internete, tieto weby idú inou formou a cestou a je to možno aj dobre. Vďaka tomu totiž objavili nezaplnené miesto na slovenskom internete a ukázali, že môžu mať celkom solídny ohlas aj v menšom regióne. Navyše poskytujú aj informácie, ktoré môžu využiť všetci užívatelia internetu. Vytknúť im snáď možno len slabší rozsah iných, ako regionálnych, informácii.

Pridajte komentár