Wordcamp Slovensko 2012 – prvotriedna akcia

By | 19. marca 2012

Posledný zimný víkend sa konala dlho očakávaná akcia Wordcamp, ktorá zahájila (dúfajme dlhú šnúru) open konferencií zameraných na CMS WordPress aj na Slovensku. Miesto bolo tradičné Barcampovské, na stanici v Žiline. Pre skupinu 50 vybraných ľudí stačila aj prednášková miestnosť na podkroví. Komorná atmosféra bola preto vopred zaručená.

Na Wordcampe si našiel každý to svoje, čo to sa naučili začiatočníci, pokročilí a určite sa obohatili aj profesionáli. Ak aj nie technologicky z oblasti WordPressu, tak určite personálnymi kontaktmi. Ľudí z brandže tu bolo dosť, resp. ja osobne preferujem komornejšie akcie, ako tie väčšie. Čo na posledných troch barcampoch/unicampoch chýbalo, tu som sa toho nasýtil dostatočne. Programovanie, kódovanie, SEO, blogovanie, čo to z histórie, čo to z plánovanej budúcnosti a komunitnej oblasti. Počuli sme porovnania s ostatnými populárnymi CMS (Drupa, Joomla), počuli sme aj prednášky voľnejšieho charakteru, na ktorých sa dalo výborne zabaviť.

V krátkych prestávkach a po skončení programu bol čas na nadviazanie nových profesionálnych kontaktov, resp. čas na offline chatovanie s tvárami z Twitteru, či iných sociálnych sietí.

Organizačne niet čo akcii vytknúť. Chalani z WP.sk (Ján Bočínec, Peter Nemčok, Angelo Verona) pripravili všetko, čo bolo treba, ľudia boli spokojní. Potešila ma aj blogerská diskusia (a verím že aj zúčastnených), kde sme sa spolu s Alianom, Depim a Braňom mohli dosýtosti vykecať.

Teším sa na budúce!

Kompletnú fotogalériu nájdete na http://wp.sk/spravy/wordcamp-galeria/.

5 thoughts on “Wordcamp Slovensko 2012 – prvotriedna akcia

  1. Pingback: WordCamp 2013 si udržal skvelú úroveň

  2. Pingback: - SEDUCO tvorba WWW

  3. Pingback: Wordcamp Žilina 2012 | monicqa

  4. Pingback: WordCamp Slovakia bol skvelý | alian.info

  5. Pingback: Report z prvého WordCamp SK + video z diskusie s blogermi | depi.sk

Pridajte komentár