Pozrisi.sk – nepoužiteľný bookmarkovací brak

By | 24. júna 2009

Bookmarkovacie systémy na slovnesku a v čechách poväčšine stoja za hovno. Je to fakt, ktorý mi nikto nevyvráti. Neveríte? Vezmime si teda český Linkuj.cz a slovenský Pozrisi.sk. Ak sa pozrieme na ich predné stránky, vidíme výber „najlepšie hodnotených“ článkov. Vo väčšine pubescentné braky…

Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale zakladať kvalitný bookmarkovací systém na základe zábavnosti youtube (alebo iného) videa, bez akejkoľvek inej pointy a textu, pričom kvalitnejšie články sa na prednú stranu vôbec nedostanú. Väčšinou sú dokonca hodnotené do záporných čísiel.

Zoberme si príklad. Prednedávnom som skúsil bookmarknúť môj článok Zoznam programov na každodenné použitie, neviem, či ste tento článok na mojom blogu zachytili. Jedná sa o môj osobný zoznam programov, ktoré používam každý deň. Citujem: „Napadlo ma, prečo si nezosumarizovať aplikácie, bez ktorých si každodenné fungovanie pri PC neviem predstaviť…“. Teraz si pozrite komentáre k danému článku na Pozrisi. Sú ďalším faktorom, podľa ktorého si o Pozrisi môžete vytvoriť názor.

Idea je fajn, spracovanie je na úrovni, hodnota top článkov (česť výnimkám), komentárov a hodnotiacich je nízka. Od serióznej služby by som čakal viac. Je mi jasné, že táto služba sa hodí iba na surové zvýšenie návštevnosti webu, prípadne získanie nejakého toho backlinku. V tom prípade nevadia ani záporné komentáre a „odbornosť“ publika. To však asi nebolo hlavným a pôvodným cieľom autorov. Pozrisi je z môjho pohľadu stoka linkov, ktoré sa nehodia na vybrali.sme.sk!

14 thoughts on “Pozrisi.sk – nepoužiteľný bookmarkovací brak

  1. Genko

    JJ pekný článok, pravdu máš…ako vidím, mnohým nám leží pozrisi.sk v žalúdku, respektíve sme sa iba povzniesli nad tým, aká je to somarina :) Najlepšie keď je TOP s 300+ klikmi nejaka somarina, čo sa stala na intrakoch na Mlynoch a nikto tomu nerozumie, iba zainteresovaných 300 ľudí – fakt, že hlúpejší web, s hlúpejšími ľudmi som nevidel, ale tiež sme sa tu zhodli, že jednú výhodu to má, spomínaný backlink :)

    Reply
  2. PoO

    niekto je urazeny kvoli kritike jeho tvorby? :-D Kazdopadne by som sa najskor pozrel co tam postujem. Nemozes sa cudovat ze si dostal minus ked postnes clanok o par notoricky znamych aplikaciach komunite zvacsa pocitacovo gramotnych studentov.

    Reply
    1. exot Post author

      Praveze sa nejedna len o mna, ja kritiku vitam a reagujem na nu – ak je opodstatnena a trefna. Ale ked ma clovek reagovat na stupidne a nelogicke hodnotenia pubescentov, tak tam radsej prestane postovat obsah. Je mi jasne ze Pozrisi.sk ma svoju cielovu skupinu, ale prave preto je pre mna a dalsich x nepouzitelnym brakom, ktory pre bookmarkovanie uz nikdy nepouzijem ani neodporucim. Ak to bol ciel projektu, tak je splneny.

      Reply
  3. exot Post author

    No problem je tam, ze ked tam clovek uverejni nieco, co nie je zrovna nejake uchylne video, tak ho tam skopu hlboko pod zem. Za svojim nazorom vyjadrenym v clanku si pevne stojim, som rad ze ich mam s kym komfrontovat.

    Reply
  4. He.

    suhlasim s poslednou vetou. je to tak a je to uplne v poriadku. komu sa nepaci, nech tam nechodi. navstevnici pozrisi citaju kvalitne clanky niekde inde ;) kde je stale problem??

    Reply
  5. student matfyzu

    ja vobec nemozem suhlasit, nikto nechodi na pozrisi za ucelom citat "kvalitne clanky" vacsina ludi sa tam chodi len na chvilu odreagovat a nic viac

    Reply
  6. JaMi

    suhlasim s tebou, tiez som pridal jeden clanok na pozrisi a bol zneseny pod ciernu zem a este k tomu ziskal dost zapornych hlasov a par pubertalnych komentarov, vsimol som si ze podobny trend je na tejto stranke aj pri inych kvalitnejsich clankoch. Jedinu vyhodu vidim vo zvysenej navstevnosti a popripade jednom backlinku

    Reply
  7. Ľubomír Dóci

    Musím súhlasiť s vaším názorom. Tiež som postrehol, že užívatelia tam hlasujú za články nejakým divným spôsobom…

    Reply
  8. Kusi

    Presne tak. Ked im da clovek hodnotny obsah tak ide do minusov a hovoria, ake je to zle, ani nekliknu, iba davaju minus a aby sa necitili zle, tak obcas pridaju clanok zo sme.sk, ktory ma same plus a ani ho necitaju, iba hodnotia.

    Reply
  9. alian

    suhlas! hen to je studensky brak – prilis cieleny na hovadiny – malo by sa to skor volat somstudentcosanudi.sk. Pamatam si ich prezentaciu z BarCampu, prisiel som domov, otvoril a aj zavrel.

    Reply

Pridajte komentár