Oškreté auto – škoda, ktorú vám nikto nezaplatí?

By | 23. novembra 2008

Prednedávnom (niečo vyše mesiaca) sa mi stala nepríjemná vec. Na súkromnom parkovisku, ktoré patria k priestorom, v ktorých sídli naša a ďalšie 3 firmy som parkoval svoje auto tak, ako každý iný deň. Akurát tento deň (piatok) bolo po odchode z práce domov moje auto ľahšie o farbu a lak z pravej prednej časti nárazníka :-( .

Honda Accord - oškretý nárazník 1
Takto to vypadá, keď na parkovisku pre 7 áut parkuje 12.


Zhruba na obed za nami do prišla kolegiňa (ktorá ma výhľad na parkovisko) s tým, že pani z firmy nad nami sa snaží výjsť z parkoviska, ale veľmi sa jej to nedarí, keďže sa tam už krúti pekných pár minút. Nebrali sme to nijak vážne na vedomie ani vtedy, keď po polhodine prišla znova kolegiňa (asi polhodine), že dotyčná pani odtiaľ stále nevie vycúvať firemnú Opel Corsu. Práve moje auto bolo na rohu, okolo ktorého sa treba otočiť, aby ste sa z parkoviska dostali. To, že som sa tam vtedy nešiel pozrieť, to bola veľká chyba.
Neskôr poobede som musel súrne odbehnúť z práce, tak som šiel do auta a vtedy ma napadlo, či mi ho náhodou šikovná vodička neoškrela. Aké bolo moje zhorezenie, keď som uvidel že hej, oškrela.

Honda Accord - oškretý nárazník 2 Honda Accord - oškretý nárazník 3
Pekný pohľad, že?

S autom som však musel odísť a vrátil som sa naspäť až o pár minút, to bola ďalšia chyba. Keďže bol piatok po 16:00 a nikto z firmy nad nami (v ktorej pracuje majsterka v cúvaní) tam už nebol a nikto mi ani nedal vedieť, že mi do auta buchol, zavolal som policajtov, nech to prešetria. Neviem ako iní ľudia, ktorí mi hovorili, že je to nič a nezaoberali by sa tým, mne to teda ohromne vadí, pretože na moju Hondu Accord som citlivý. Na polícii mi samozrejme povedali, že som autom nemal hýbať, vytiahli zo mňa a z kolegine všetko čo sa dalo, pán policajt si auto odfotil a taktiež prišiel na naše parkovisko a vyfotil aj miesto činu (na zemi boli kusy olúpaného laku a farby).

Ďalší týždeň sme si všímali, ktoré auto, parkujúce u nás na parkovisku, bude poznamenané z nárazu do môjho nárazníka (musela to byť vcelku dobrá šupa, čudujem sa že plast nepraskol). Bezvysledne, všetky boli bez škrabacna. Veľmi zvláštne. Polícia sa samozrejme odvtedy neozvala. Keď som pána policajta pri výsluchu pýtal, či môžem oškreninu nechať opraviť, povedal že nie, ževraj musím počať na odhalenie vinníka a následne nechať skontrolovať auto cez jeho poisťovňu. Vinníka samozrejme doteraz nenašli.

3000Sk v vyhodných do vzduchu a žiadne riešenie problému. Asi takto rieši dopravné nehody naša šikovná polícia. Ale brať pokuty za totálne absurdity, to hej.

Zoznam autoservisov v katalógu moja-firma.sk.

Pridajte komentár