Nebuďte na vážkach

By | 1. decembra 2010

Vaša duša by raz mala byť ľahšia ako pierko, no pri vážení balíkov potrebujete nateraz presnejší výsledok.

Dnes som sa zamotal do trocha pre mňa netradičnej témy a tou sú váhy. Viete také to, čo drží Spravodlivosť s previazanými očami v pravej ruke. Spravodlivosť má previazané oči preto, aby bola objektívna a vážila objektívne. Váhy sú tu symbolom objektivity a spravodlivého posúdenia. Začal som prinajmenšom netradične, ale chcel by som sa venovať práve tým váham a nie spravodlivosti.

Najdôležitejšou vlastnosťou váhy, je jej schopnosť napomôcť nám v určení hodnoty danej veci. Objektívne a presne. Či už rátate tovar na hmotnosť, alebo potrebujete zvážiť zásielku, bez váhy sa nepohnete ďalej. Máte obchod, firmu, alebo potrebujete váhu u seba doma. Váhy sú jednoducho praktická pomôcka, v mnohých smeroch našej činnosti aj nevyhnutná. No aj pri výbere váhy treba svoje rozhodnutie poriadne zvážiť.

Potrebujem váhu na váženie stredných hmotností. Nechcem vážiť cukor v kuchyni, no nepotrebujem ani vážiť automobily. Keďže to potrebujem presne, nepôjdem si kúpiť váhu na tržnicu, pretože budem dostávať výsledky hore dole kilogram a keď na takú váhu omylom postavím viac ako je jej nosnosť, môžem ju vyhodiť akurát tak z okna.

Porovnával som váhy od spoločnosti OHAUS, ktorá sa zaoberá ich výrobou a je to firma s celosvetovou pôsobnosťou. Na výrobu získala certifikát ISO 9001/2008, čiže možno očakávať najlepšiu kvalitu na trhu.

Dobre môžete si povedať, hlavne, že to váži. Kde je aká veda? Ale keď chcete prístroj používať denne, malo by v tom byť aj kus vedy. Ak nepotrebujete obchodné váhy, a chcete vážiť len informatívne, postačí vám kvalitné kompaktné váhy.

Na to, čo potrebujem ja, vyrába firma OHAUS dva rady produktov – kompaktné váhy CATAPULT 1000 a balíkové váhy SD série. Využiteľnosťou sú si produkty podobné, no vlastnosťami sú odlišné.

Váhy CATAPULT 1000 majú kľúčovú výhodu a tou je ich malá hmotnosť (1,5 kg) a prenosnosť. Sú schopné dynamického váženia a pred poškodením ich chráni senzor, vďaka čomu sa stávajú vhodné aj do podmienok, kde k preťaženiu môže poľahky dôjsť. Nosnosť tohto radu sa pohybuje od 9 do 75 kg.

SD zásielkové váhy zvládajú hmotnosti od 35 až do 200 kg, pričom zobrazovacia plocha váhy je od vážiacej plochy oddelená a môže byť umiestnená ľubovoľne podľa prostredia. Táto rada váh nie je už najvhodnejšia na prenášanie kvôli hmotnosti a väčšej vážiacej ploche, no aj tu je uľahčená možnosť prepravy. Bezpečne preťažiť možno prístroj až do 150% kapacity.

Obe rady môžu byť napájané zo siete alebo pomocou batérií. Batérie šetrí systém automatického vypínania po štyroch minútach.  Vyrobené sú z kvalitných materiálov a prístroje sú odolné voči určitej miere vlhkosti.

Ak potrebujete vážiť menšie hmotnosti a potrebujete váhu často premiestňovať, je omnoho výhodnejšie vybrať si z radu CATAPULT. Ak potrebujete váhu na ťažšie balíky, alebo produkty, séria SD bude tou vhodnou.

Proti iným produktom vo svojej triede sú váhy OHAUS vytŕčajúcou konkurenciou a svojím prevedením poskytujú užívateľovi vysokú užitočnosť a komfort.

V prípade záujmu o produkt navštívte internetového predajcu váh OHAUS , kde nájdete množstvo produktov vysokej kvality za adekvátne ceny.

Pridajte komentár