Jednoduchá a užitočná služba pre študentov cudzích jazykov

By | 20. novembra 2012

Medzi zaujímavé služby, na ktoré som v poslednej dobe narazil, patrí fajn pomôcka pre všetkých, ktorí študujú cudzie jazyky. Ide o katalóg jazykových škôl, učiteľov, lektorov a doučovateľov TisicJazykov.sk. Je absolútne jednoduchý a to je na ňom skvelé. Dnes sa naň pozrieme trošku podrobnejšie.

Na službu TisicJazykov.sk sa môžete dívať z 2 pohľadov. Buď ako poskytovateľ jazykových služieb, alebo ich používateľ – študent. Oba spôsoby sú dostupné pre každého zdarma, čo je zaujímavé hlavne z pohľadu poskytovateľa (poskytovatelia sa do obdobných služieb väčšinou registrujú za poplatok).

Jazyková škola / lektor / doučovateľ

Ak patríte do tejto skupiny, môžete sa jednoducho registrovať a začať poskytovať svoje služby. Určite bude rozhodujúce vyplnenie adresy, keďže podľa nej sa jazykové služby vyhľadávajú najčastejšie. Pri registrácii zadávate (samozrejme) aj jazyky, ktoré ovládate, alebo ktoré jazyková škola vyučuje, svoje logo resp. fotku. Jazyková škola má navyše možnosť spísať zoznam všetkých svojich lektorov. Registrácia je naozaj jednoduchá a zaberie maximálne zopár minút.

TisicJazykov.sk - registrácia a profil lektora
registrácia a profil lektora

Prostredie katalógu je príjemné a veľmi intuitívne, učiteľ jazyka nemusí byť IT špecialistom, aby plnohodnotne katalóg TisicJazykov.sk využíval. Veľa internetových služieb si o tomto môže nechať len zdať a človek sa v nich ľahko stratí.

Študent cudzieho jazyka

Ak ste študentom cudzieho jazyka, na webe môžete začať hľadať to, čo potrebujete, prakticky okamžite. Hneď úvodná stránka vás nabáda, aby ste zadali mesto, v ktorom by ste podstúpili výuku. Následne dostanete zoznam škôl, lektorov a doučovateľov. Tento zoznam môžete filtrovať ďalšími kritériami a to jazykom, šiestimi stupňami úrovne pokročilosti a prístupom (skupinový / individuálny). Vo výsledku sa zobrazí úzky okruh školiteľov, ktorí pre vás budú pravdepodobne najvhodnejší. Kontaktovať ich následne môžete prostredníctvom údajov, ktoré sami zadali pri registrácii (naozaj prosté).

TisicJazykov.sk - jazykové školy a učitelia v Bratislave
jazykové školy a učitelia v Bratislave

Nedostatky novej služby

Primárnym problémom môže byť zatiaľ len relatívne malý počet registrovaným školiteľov. To spôsobuje, že ak hľadáte veľmi špecifickú kombináciu, napr. exotický jazyk v kombinácii so zriedkavým stupňom pokročilosti, alebo školiteľa v menšom meste, vo výsledkoch nenájdete nič. V Bratislavskom a Košickom regióne dokážete ale objaviť aj, pre mňa celkom exotickú, Švédčinu, Čínštinu, či Holandčinu. Pozitívom je fakt, že sa o službe (očividne) ľudia dozvedajú a registrácie pribúdajú.

Podľa mňa je na webe zbytočná možnosť prepínania do pohľadu mapy, bohate stačí textový výpis, ktorý je informatívnejší ako puntíky na mapke. Neduhami čerstvého webu sú aj nefunkčné odkazy v pätičke – O katalógu, Podmienky používania, Kontaktujte nás, Facebook. Zbytočná drobnosť, ktorá trošku kazí dojem z jednoduchej a použiteľnej služby detailistom, ako som ja.

Pridajte komentár