Internet Explorer 8 full v Acid3 teste

By | 19. marca 2009

Acid3 je všeobecne uznávaný a známy tester schopností internetových prehliadačov. Preto sa v ňom všetci vývojári snažia pre svoj browser dosiahnuť čo najlepšie výsledky. Tie sú testované na základe zobrazovania rozličných html a css prvkov podľa najnovších štandardov. Ako si v tomto teste počínal novo vydaný IE8? Nech sa páči…

ie8-acid3test

Čo dodať? Akurát, že test bol uskutočnený na Windows XP SP3 s čistou inštaláciou IE8, čerstvo stiahnutou zo stránok MS. Nečakal som 100/100 ale toto je dosť veľké sklamanie. A ako je na tom konkurencia?

firefox3-acid3 safari4beta-acid3 opera10beta-acid3
Z ľava Firefox 3.07 full, Safari 4 beta, Opera 10 beta

V prípade Firefoxu 3 musíme dbať na to, že jadro je staršie ako v prípade betaverzií Safari 4 beta a Opera 10 beta. Objektívnosť testu bude dodržaná až vypustením beta verzie pripravovaného Firefoxu 3.5. To však nič nemení na fakte, že rodina majoritného internetového browseru sa rozšírila o síce moderný, rýchly a možno aj stabilný (každý tab je vlastným procesom, ak jeden zlyhá, celá aplikácia IE8 neskolabuje ako napr. v prípade FF) ale štandardovo nevyspelý prehliadač, ktorý má stále v čom doháňať tvrdú konkurenciu.

5 thoughts on “Internet Explorer 8 full v Acid3 teste

  1. Pingback: Sumár udalostí za posledný týždeň #3

  2. Pingback: Zoznam programov na každodenné použitie | Exotov bóÓlog

  3. Pingback: Cufón vs. Typeface.js, ktorý je lepší? | Exotov bóÓlog

Pridajte komentár