SPEEZE SP-9007B SwordFin – zaujímavý a lacný bigtower

By | 5. mája 2008

Už dávnejšie som si objednal bedňu značky Acutake, avšak keď ani po 2 mesiacoch čakania nedorazila, rozhodol som sa siahnuť po dačom inom. Rozhodol som sa skúsiť nejaký lacný bigtower a do oka mi padol SPEEZE SP-9007B SwordFin.

Skrinka je vyrobená z 1mm plechu, v predu má zamykateľný panel. Nájdete na nej 4x 5,25“ a 6x 3.5″ pozície. Na prednom paneli je okrem zvkukového výstupu/vstupu (sluchátka, mikrofón) aj USB a FIREWIRE port.

V zadnej časti môžeme nájsť veľký 12cm vetrák, ktorý však po zapojení vcelku dosť hučí, čo ma pomerne prekvapuje. V prednej časti je taktiež vetrák, ale s priemerom 8cm. Predná maska pôsobí na pohľad solídnym serverovým dojomom. Otváranie predných dvierok je tršku ťažsie, konštrukčne mohlo byť vyriešené aj lepšie. Po otvorení sa sprístupnia 4x 5,25″, 2x 3,5″ pozíce, power a reset tlačítka. Beh počítača signalizuje výrazná modrá ledka, pod ktorou je umiestnená červená ledka aktivity pevného disku.

Jeden bok skrinky je vzbavený uzamkíňaním pomocou kľúčika, druhý len otočným uzáverom. Vnútro skrinky je objemné. Zadné šachty na prídavné PCI(express) karty netreba vylamovať, ako v prípade lacnejších skriniek, stačí odstrániť ochranný kryt a vytiahnuť pliešok.

Celkový dojem je dobrý, vzhľadom k cene výborný. Vzhľad sa nemusí páčiť každému, je to subjektívna záležitosť. Ak chcete priestornú a solídne vyzerajúcu skrinku pre vášho miláčika, toto je jedna z dobrých volieb.

Ospravedlňťe slabšiu kvalitu priložených fotografií. Nemal so po ruke žiadny digitál.