Rhodos

By | 30. mája 2012

Rhodos je ideálnym miestom na letnú dovonku. Ročne túto destináciu navštívia tisíce dovolenkárov zo Slovenska. Je to jedno z najlepších a najvyhľadávanejších miest na trávenie dovolenky. Destinácia je vhodná hlavne pre rodiny s deťmi. S týmto ostrovom je spojený aj známy výrok: ,,Ostrov večného slnka´´.

Ostrov je vyhľadávaný vďaka svojim piesočnatým plážam, ako napr. Kalithea a aj svojou kuchyňou obľúbeným nápojom zahraničných turistov je grécke víno retsina, na tomto kvalitnom víne si potrpí nejeden turista! Z jedál je tu najobľúbenejší celosvetovo známy gyros. Na Rhodose sa nachádza veľmi veľa dobrých reštaurácií, v ktorých vám jedlo navaria tí najlepší kuchári!

Ak patríte k veľkým milovníkom zábavy, tak tento nevšedný ostrov je pre vás ako stvorený, počas roka sa tu koná veľmi veľa karnevalov, festivalov a zábav.

Veľmi veľa ľudí sem chodí hlavne na nákupy, pretože jedine tu si môžete nakúpiť kvalitné šperky, tradičnú keramiku, sošky, dámy si môžu zakúpiť moderné kabelky, prekrásnu obuv či už to budú šľapky alebo lodičky. Hlavným strediskom je mesto Rhodos.

Ostrov obmieňa Egejské more a Stredozemné more , ktoré sú vhodné na potápanie, kúpanie a opaľovanie. Ak sa rozhodnete navštíviť túto krásnu zem, tak by sme vám nemali zabudnúť pripomenúť, že cez leto tu fungujú potápačské kurzy!

Ani milovníci vodného športu sa tu nebudú nudiť ak si objednajú last minute dovolenku za výhodnú cenu! Obľúbené je tu surfovanie, hlavne na západnej strane ostrova. Na tomto ostrove prúdi pozitívna atmosféra vďaka domácim obyvateľom, ktorí k vám budú veľmi milý. Zabaviť sa môžete v niektorom z nočných klubov a na diskotékach, ktorých  je tu pomerne dosť.

S ubytovaním tu nie sú žiadne problémy, nachádza sa tu veľa apartmánov, ktoré sú vhodné pre rodiny, ale aj množstvo hotelov, ktoré vám poskytnú vždy kvalitné služby. Ak sa rozhodnete navštíviť túto čarokrásnu zem s pestrofarebnou prírodou, tak iste nenechajte ujsť ligotavý západ slnka so šálkou gurmánskej kávy v ruke, pri ktorom zabudnete na všetky problémy.

Pridajte komentár