Moja obľúbená móda

By | 13. júna 2011

Je zaužívaný obraz o IT nadšencoch, bloggeroch, programátoroch, webdizajnéroch,  či iných pridružených – zakríknutý chlapec v okuliaroch, so suchým humorom, ktorému rozumejú len počítačoví bratia, nevychádzajúci zo svojej virtuálnej reality a jednoduchým zmyslom pre oblečenie… Nechápem, prečo, kde, kedy a ako vznikol.

Nechcem tvrdiť, že som presným opakom tohoto obrazu, v každom prípade mám rád módu, pekné značkové oblečenie, okuliare mám (a dúfam že ešte dlho budem mať) len slnečné, svoju vtipnosť sám posudzovať nechcem, ale nemyslím, že je so mnou nuda. Časť dňa však vo virtuálnej realite žijem, v nej sa snažím nachádzať inšpiráciu pre ďalšie projekty, alebo zdokonaľovanie existujúcich projektov.

Čo sa mojich obľúbených módnych značiek týka, tak chcem v prvom rade spomenúť skvelú španielsku módu Desigual, ktorej som začal holdovať minulý rok. Je to relatívne mladá značka (1984, Barcelóna, Španielsko), vyniká naozaj veľkou paletou pestrosti, vybrať si musí skutočne každý. Ak však hľadíte na každé EURo, tak vás sklamem, musíte rátať s vyššou cenou. Niečo z aktuálnej kolekcie nájdete na world.desigual.com.

Mojou ďalšou obľúbenou značkou sa (hlavne v poslednej dobe) stal Gaudi. V januári / februári boli veľké výpredajové zľavy (po vianociach), tak sa dalo nakúpiť za super ceny. Inak si značka drží štandardné ceny (napr. 40-50 EUR pánske tričko s krátkym rukávom). Gaudi je talianska módna značka s (taktiež) relatívne krátkou históriou (1990) a na slovensku ju môžeme vídať až od roku 2006 (takže určite nie je taká okukaná ako napr. Hilfiger a pod.). Ľahko si vyberiete aj oblečenie na domáce a každodenné nosenie. Silne odporúčam.

Síce som v texte hore spomenul okukanosť Hilfigera, napriek tomu mám zopár tričiek, okuliare a hodinky tejto značky. Páčili sa mi a to je pre mňa rozhodujúce. Napriek tomu značke nejak extra neholdujem (žiadne kompletné zladenie sa do bielo-červených vlajočiek). V poslednej dobe môžete vidieť silný boom tejto značky v uliciach slovenských miest. V Každom prípade Hilfiger robí peknú a modernú módu, ktorá sa páči hlavne mladým a pozná ju takmer každý. Možno aj preto taká rozšírenosť fejkov.

Mojou najobľúbenejšou značkou sa stal Calvin Klein. Vyrába naozaj krásne oblečenie, ale aj bižutériu, či iné doplnky. Zatiaľ veľa oblečenia tejto značky nemám, ale v blízkej budúcnosti sa to určite zmení (na nakupovanie treba mať totižto čas! :-) ). Tradícia značky siaha až do roku 1968, kedy ju založil jej menovec (pochádza z Midtown Manhattan, New York City, USA). Okrem klasického oblečenia je široká ponuka spodnej bielizene, parfémov, okuliarov, opaskov, topánok a všetkého čo vás od módy napadne. S vyššou cenou však opäť treba počítať.

Samozrejme nekupujem všetko len v horeuvedených značkách, našli by sa u mňa aj nejaké tie tenisky a teplákoviny Adidas, obleky od Alain Delon, ďalšie značky, ale (samozrejme) aj kopec noname vecí. Nakupovanie beriem ako odreagovanie od každodenného stresu a povinností, bohužiaľ nepraktizujem to často.

Informačný web o oblečení: styloveoblecenie.sk

Pridajte komentár