iPhone 4 je tu

By | 11. júna 2010

Kým konkurencia doháňala iPhone 3gs, Apple zatiaľ vyvíjala iPhone 4. Steve Jobs predstavil nový iPhone 7.6.2010. Čo ma prvé napadlo keď som zbadal iPhone 4? HTC HD2.

iphone-4


Prečo práve HTC HD2? Každý, kto tento telefón pozná, tam tú podobnosť vidieť musí, aspoň z predu. Podobné hrany, podobný display, natiahnutý až po okraje telefónu. Vyhotovenie a rozmery sa samozrejme líšia, tak isto ako tlačítka, či zadné strany telefónov. Aj tak si vždy pri pohľade na nový iPhone 4 musím v pamäti vybaviť ja HD2ojku.

Čo nové iPhone 4 prináša

Hlavne procesor A4, ktorý spolu s ISP displayom Apple prevzal z iPadu. Zmenilo sa aj rozlíšenie 3.5″ displaya z 320×480 na 640×960 (teda presne na dvojnásobok oproti pôvodnému) pri 326 dpi a kontraste 800:1. Rozmery displaya samotného teda zostali zachované.  Upgrade získal aj foťák, teraz má rozlíšenie 5Mpix, LED diódu „blesku“., dokáže 5x digitálny zoom a video sa dá natáčať v 720p pri 30FPS. Ostatná výbava ako Wifi, bluetooth, GPS, akceleromer, gyroskop, kompas a ďalšie sú samozrejme zastúpené tiež. Spestrením je dvojitým mikrofónový vstup pre redukciu rušenia a využitie micro SIM namiesto štandrdných mini SIM. Micro SIM karty sa k nám sa práve dostávajú na trh, doteraz boli známe najmä v zahraničí, ich výhodou sú menšie rozmery pri zachovanej funkcionalite.

Apple si dal záležať aj na baterke, tá teraz vydrží v standby móde 300 hodín, pri telefonovaní 7 hodín, browsovaní 3G 6 hodín, browsovaní cez wifi 10 hodín, sledovaní videa 10 hodín a počúvaní hudby 40 hodín. Vyhotovenie môžeme očakávať tradične kvalitné, jednoduchý softvér a ovládanie spomínať nemusím. Apple store bude opäť praskať v základoch.

Pre zaujímavosť – cena za 16GB model bude $199 a za 32GB model $299 s viazanosťou na dva roky u AT&T a začne sa predávať 24.júna 2010. Kedy sa iPhone 4 dostane ku nám a za aké ceny si ho budeme môcť kúpiť zatiaľ nevieme. Isté je, že tunajšia cena bude oveľa vyššia.

3 thoughts on “iPhone 4 je tu

  1. exot Post author

    no uz sa tesim ked mi pride, trocha sa to zdrzalo kvoli tej afere s antenkami, takze mozno budu nejake osetrene kusy

    Reply
  2. Tom@S

    Hovori sa ze v cr bude cena okolo 20-22 000 kč cize u nas to bude podobne vzhladom na kurz a to ze u nas byvaju lacnejsie o cosi.

    Reply

Pridajte komentár