Zaujímavé regionálne weby

By | 6. februára 2013

Regionálne weby sú veľmi cenným zdrojom informácii, ktoré môžete nájsť na internete. Vďaka užšiemu zameraniu na nejaké miesta vedia byť v lepšom spojení s komunitou a ich informačná hodnota je pomerne vysoká. O to originálnejšia je kombinácia takéhoto webu a stránky určenej pre ženy, teda v skratke povedané, regionálneho portálu pre ženy z určitého mesta. Takéto portály nie sú na našom internete vôbec nič bežné, skôr sa jedná o neprebádanú cestu.

ŽenaVleviciach (www.zenavleviciach.sk) je komunitným portálom pre okres Levice, ktorý sa svojim obsahom zameriava na ženy, ale pochopiteľne, nájdete tu aj všeobecné informácie. Základom sú články so ženskou tematikou, ktoré sú na rôzne zaujímavé témy. To všetko je doplnené informáciami napríklad z oblasti kultúry, voľného času či nakupovania a služieb.

Podobne funguje aj ŽenaVtopoľčanoch (www.zenavtopolcanoch.sk), čo je ďalší regionálny portál z Nitrianskom kraji, ktorý sa zameriava na okolie Topoľčian. Aj tu sú kostrou stránky články spolu s rozcestníkom firiem a obchodov, ktoré pôsobia v tomto regióne. To všetko je doplnené aj všeobecnými informáciami napríklad o počasí, programom kina, mapou mesta či regionálnou inzerciou.

Príbuznou stránkou je ŽenaVzámkoch (www.zenavzamkoch.sk), ktorá sa sústredí na všetky používateľky internetu z Nových Zámkoch a okolia. Komerčné informácie sú tu doplnené o občiansku inzerciu, ktorá je zadarmo a tiež o katalóg služieb a spoločností v regióne. Články pre ženy samozrejme tiež nesmú chýbať, no dôležité sú aj regionálne informácie napríklad z oblasti zdravia a kultúry.

Posledným portálom, ktorý je zameraný na nejaký región, je ŽenaVprievidzi (www.zenavprievidzi.sk). Zatiaľ čo vyššie spomenuté weby boli v Nitrianskom kraji, tento portál sa zameriava na Prievidzu. Okrem toho, že tu nájdete komerčné aj nekomerčné regionálne informácie, sú tu aj možnosti na trávenie voľného času na stránke, napríklad hraním hier, čítaním vtipov alebo horoskopu pre ženy.

Všetky tieto stránky majú spoločné zameranie na určité regióny, pričom ich cieľovou skupinou sú ženy na internete. Svojim obsahom však poslúžia nielen im, ale všetkým tým, ktorí v danom meste a okolí bývajú a potrebujú nájsť na webe nejaké info z daného okolia. To všetko v nenútenej a pomerne originálnej forme portálov, aké sa u nás na internete doposiaľ nevyskytovali. Dúfajme, že obsah ich informácii ako aj rozsah pôsobenia sa bude zlepšovať a rozširovať.

Pridajte komentár