WTCC na Slovakia Ringu + aprílové opekanie ľudskej kože

By | 30. apríla 2012

Posledný aprílový víkend (konkrétne v nedeľu) som mal tú česť, zavítať na Slovakia ring, kde sa odohrávala zastávka kolotoča WTCC – World Touring Car Championship. Jeden deň po vám prinášam zopár postrehov z podujatia a taktiež „skvelého“ počasia.

29.apríla 2012 sa konali oficiálne preteky seriálu cestovných áut Fia World Touring Car Championship a keďže to do Orechovej Potôni nemám až tak ďaleko, udalosti som sa zúčastnil. Napriek tomu, že som hlavne formulovým fanúšikom, WTCC je atraktívne a bola by škoda ho premeškať. Prvý pretek vyhral prekvapivo Gabriele Tarquini na SEAT León , druhé Robert Huff na Chevrolet Cruze.

Doprovodných pretekov ETCC sa zúčastnil aj slovenský mladík Maťo Homola na BMW 320si z tímu Homola motorsport, ktorý nakoniec obsadil peknú 3.priečku. Prvý skončil čech Michal Matějovský na SEAT León TDi.

Preteky boli fajn, atmosféra podnietená pôsobivým hlukom z motorov, spálených gúm a tesných súbojov stála za to. Súčasťou akcie bol aj drag race a prehliadka množstva krásnych áut. Pikoškou môže byť aj fakt, že vo WTCC jazdil aj bývalý jazdec F1 Tiago Monteiro (Jordan, Spyker).

Horšie to však bolo organizačne. Neviem ako hlavná krytá tribúna, ale ostatné (hlavne E a F) trpeli totálnym vetrom a extrémnym účinkom slnečných lúčov. Aby som koncom apríla zhorel na slnku ako oškvarok, to je už fakt veľa. Takéto teplá neznášam ani v lete, nie to v prvej polovici jari. Okrem toho na spomínaných zadných tribúnach fúkal vietor, ktorý mal silu zhodiť zo stola čerstvo načapované pivo.

Pri tribúne bol 1 (ano, dobre čítate JEDEN) stánok s občerstvením a pochybné mobilné WC. Rady na jedlo a pitie boli tak na hodinu a pol, ceny extrémne. Ceny sa dajú pochopiť, ale ten jeden stánok s hodinovými čakaniami nie.

Na okruh prišlo očividne ďaleko viac návštevníkov, ako organizátori predpokladali. Akcia bola fajn, bohužiaľ ju trochu znepríjemnilo extrémne počasie a nedostatočná organizácia. Je fajn, Slovensko má takýto pekný okruh. Dá sa na ňom však ešte veľa vecí zlepšovať.

Pridajte komentár