Tlačidlo +1 v grafickej Adsense reklame

By | 1. októbra 2011

Google to na poli „like“ (v jeho prípade +1) tlačítok myslí naozaj vážne. Jeho sociálna sieť Google+ naberá na obrátkach, rastie, ľudia si začali pridávať +1 buttony na svoje weby. Z Facebooku ubudlo aktivít niektorých mojich známych (väčšinou webdizajnéri, BFU zatiaľ ostávajú pri FB a nijak extra Google+ neobjavujú). V SEO podsvetí sa šepká o výraznom vplyve +1 na umiestnenie v SERPe. A by to nebolo všetko, Google dnes rozoslal maily všetkým účastníkom partnerského programu Adsense…

Citujem z mailu:

Dobrý deň!

Počas nasledujúceho týždňa Vám prinesieme informácie o tlačidle +1 a predstavíme niektoré z výhod pre grafické reklamy. Tlačidlo +1 sa začne zobrazovať v službách AdSense pre obsah a AdSense pre mobily vo formátoch grafických reklám, a to v obrázkových reklamách, animovaných reklamách vo formáte Gif a reklamách vo formáte Flash. Tlačidlá +1 budú jedným z ďalších kritérií, na základe ktorých bude možné určiť relevantnosť reklamy, a aj naďalej budeme zobrazovať reklamy, ktoré Vám budú prinášať najvyššie výnosy.

Predtým sme tlačidlo +1 uviedli vo vyhľadávaní Google a na stránkach vlastníkov, čím sme ľuďom zjednodušili zdieľanie a objavovanie obsahu z celého webu. Používatelia Vašich stránok budú čoskoro môcť schváliť konkrétne reklamy a zvýšiť pravdepodobnosť zobrazenia reklám svojim sociálnym kontaktom. Veríme, že tieto odporúčania pomôžu tomu, aby si čitatelia viac všímali reklamy na Vašich stránkach, čo Vám postupom času prinesie vyššiu návratnosť investícií.

Ak nechcete, aby sa tlačidlá +1 zobrazovali v grafických reklamách na Vašich stránkach, vo svojom účte môžete ich zobrazovanie zrušiť. Viac informácií nájdete v blogu Inside AdSense (http://adsense.blogspot.com/).

S pozdravom,
tím Google AdSense

To, že dali ľuďom na výber, či +1 sa v reklame, ktorá sa u nich zobrazuje, má byť, alebo nemá, je zatiaľ pozitívny krok. Možno by mali problém s monopolným postavením, alebo je v tom určitá sloboda, ktorú chcú „partnerom“ dopriať? V každom prípade je toto veľký krok, ktorý povedie k masovej popularizácii a rozšírení sociálnej siete Google+. Následky zatiaľ môžeme len odhadovať. Čo si o tom myslíte?

Pridajte komentár