Taken (96 hodín) – TIP na film

By | 17. februára 2009

Film 96 hodín nie je iba ďalší akčný brak z rady akčných filmov podobného druhu. Film 96 hodín má niečo do seba, je niečo viac…

Bryan (Liam Neeson), ako bývalý špión, teraz občasná ochranka celebrít je otcom 17ročnej Kim. Tá, ako správna americká tínedžerka chce stráviť leto zábavným spôsobom, na koncertnom turné začínajúcom v Paríži. Bryan sa drží hesla, že opatrnosti nie je nikdy dosť a má strach o dcéru, na rozdiel od jej matky (s ktorou sú rozvedení). Obavy sa potvrdia, keď je Bryan telefonickým svedkom únosu dcéry. Keď zistí, že sa jedná pravedepodobne o únoscov obchodujúcich s bielym mäsom a že má 96 hodín na to, aby sa k dcére dostal, začne podnikať kroky na jej čo najurýchlenejšie vypátranie.

96hodin1 96hodin2 96hodin3


A že pátranie bude mať niečo do seba, to je fakt, ktorý si divák filmu upevňuje z minúty na minútu, viac a viac. Človek by očakával klasické akčné béčko, avšak táto dávka rýchlej akcie má niečo naviac. Suverénne konanie vyslúžilého aganta v akcii, skvele stvárnené Neeson-om, je niečo, čo človeka unaveného po ťažkom pracovnom týždni mrazivo osvieži a posadí do kresla, v ktorom si bude ohrýzať nechty (ak nebudú po ruke pukance). Čas uteká a šance na záchranu dcéry sa znižujú. Preto treba pristúpiť k tvrdým taktikám. Tých si vo filme užijete dostatok, niektoré sú až komicky efektné a rýchle.

Výborný film, ktorý môžem len a len doporučiť, tak náročnému divákovi, ako aj milovníkovi klasických akčných stupidít. Nudiť sa rozhodne nebude nikto. Možno akurát vaša partnerka, ktorá by na valentína čakala romantickejší večer ;).

One thought on “Taken (96 hodín) – TIP na film

  1. tomulienko

    je to jeden z tých filmov v ktorých chvala bohu neviem čo sa udeje a vždy vás prekvapí inteligencia rýchla akcia a formovanosť postáv vrele doporučujem je to trošku drsné ale pravdivé.

    Reply

Pridajte komentár