Starykec.net vs. Pokec – bude ďalší spor s Azetom?

By | 17. mája 2010

websiteMráz mi prebehol po chrbte, keď som zhliadol stránku Starykec.net, absolútnu kópiu starej verzie známej slovenskej chatovacej stránky Pokec (patriacej spoločnosti Azet, a.s.). Skopírované je prakticky všetko, čo sa skopírovať dalo. Po hrozivom procese o doménové meno, sa niekto rozhodne takto extrémne riskovať? Majiteľ si buď neuvedomuje, čo ho môže postihnúť, alebo si to uvedomuje a má to dopredu premyslené a právne pripravené. Skôr sa prikláňam k prvej variante.

Pošta, Priatelia, Profil, Miestnosti, Užívatelia, RP-čky, vyhľadávanie v kontaktoch sú na Starykec.net naozaj rovnaké so staršou verziou Pokec-u a tým to len začína! Farby, dokonca niektoré obrázky (!), tvary a rozličné grafické prvky (oblé rohy, tabuľky, boxy), všetko až priveľmi pripomína Pokec. Taktiež zarazí názov, je úplne jasné, že o čo sa jedná a ak by aj nebolo, autor webu sa tým pýši a snaží sa na tom vybudovať dobrý predaj projektu na stránkach Webtrh.cz (obrázok) za vysoký obnos peňazí.

Ako zareaguje Azet, a.s.? Neverím, že im to bude jedno. V zhode domén by tentokrát ale pravdepodobne neuspeli. Nie som žiadny znalec práva, ale toto bije do očí snáď každému.

Všetko hore uvedené je len môj osobný názor.

Edit: náhodou som našiel ešte jeden exemplár, na www.pokec.cc

6 thoughts on “Starykec.net vs. Pokec – bude ďalší spor s Azetom?

  1. Marki

    Zaujimave… Ohladne ochrannej znamky POKEC neviem ci by uspeli… ak su odkopirovane obrazky, tak by asi uspeli. Dizajn tazko povedat, ten asi patentovany nemaju. No a implementacia je zjavne cela nanovo, takze tu by neuspeli ani nahodou. Dokonca by boli z implementacie nieco odkukat sami :) Aj ked pochybujem ze tento starykec bude mat implementaciu efektivnejsiu ako azet, kedze nemal moznost testovat to na takom mnozstve uzivatelov a dat.

    Reply
    1. exot Post author

      Nevies coho vstkeho je Azet schopny, proste neverim ze si toho nechaju…

      Reply
      1. Marki

        Samozrejme – nepochybujem ze sa toho Dubec chyti a bude zalovat… len som napisal svoj laicky nazor na to, v com by mal sancu uspiet a v com nie.

        Reply
  2. Martin Hrosso

    Keby to bola druha varianta a mal by to ten clovek premyslene, dalo by sa dost vytrieskat z tej publicity okolo toho sporu. Samozrejme, musi to mat premyslene aby ho Azet neporazil.

    Ale je to vychytena, kontroverzna tema, este trocha vacsie haloo okolo toho..

    Reply
  3. Pingback: Tweets that mention Starykec.net vs. Pokec – bude ďalší spor s Azetom? -- Topsy.com

Pridajte komentár