Sklamanie z Apple aktualizácie na iOS5

By | 12. októbra 2011

Aby ste ma nechápali zle, nejde o sklamanie z iOS5 samotného, ale iba z aktualizačného (update) procesu.

Apple už dlho predtým inicioval vydanie iOS5 a mal dostatok času, pripraviť svoju techniku na enormnú záťaž. Všetci sme sa na iOS5 tešili, keďže prináša (konečne) normálne notifications a kopec ďalších vecí (vyzdvihovaných v Apple reklame). Bohužiaľ realita je taká, že Apple totálne pohorel.

Firma ako Apple by proste nemala dopustiť to, čo sa dnes stalo. Jej servery proste nezvládli verifikácie už stiahnutej aktualizácie, ale na Twitteri som zhliadol aj nadávanie na iné problémy. Napr. chyba pri backupovaní dát alebo chyba pri obnovovaní apps po úspešnom update. Najčastejšou chybou je ‚The iPhone „name“ could not be restored. An unknown error occoured (3200).‘ – práve tá súvisí s problémom s verifikáciou. To však obyčajnému userovi môže byť u prdele, po (v mojom prípade dokonca dlhom, 2 hodinovom – mám pomalú linku) sťahovaní aktualizácie dostane tento krásny error.

Nemyslím, že sa (v prvý deň aktualizácie) našiel niekto, komu by bol celý proces prechodu na iOS5 prefrčal bez problémov. Hanba a #fail obrovských rozmerov!

ps: Radek Hulan sa nam len smeje… -> smutne

Pridajte komentár