Seriály online na Slovenskom internete – iSerialy.sk prichádzajú v plnej sile

By | 18. decembra 2008

Online sledovanie video-obsahu je veľmi populárnou zábavou pre státisíce až milióny ľudí na celom svete. Všetci isto poznáte Youtube, Yahoo Video, prípadne slovenskú obdobu Čeknito. V internetovom prehliadači, jednoduchým spôsobom spusiť online obsah je hračkou a zvládne ho každý. Kvantum kvalitného obsahu nechýba a preto sa táto zábavka šíri svetom závratnou rýchlosťou. Mladý Slovenský portál iserialy.sk sa zameriava na seriály a všetko čo je s nimi spojené. Novovzniknuté iSerialy.sk fórum ponúka diskusiu na všetky seriálové témy.

seriály online


iserialy.sk – portál venovaný seriálom v online podobe, vznikol (mojou zásluhou) začiatkom novembra. Pôvodnou myšlienkou, ktorá sprevádza celý projekt doteraz je vyvorenie najkomplexnejšieho informačno – zábavného portálu zameraného na seriály. Prvý návštevníci webu si určite pamatajú žltý design, bol síce prehľadný, ale ničím neoslnil. Preto bola použitá vysoko modifikovaná téma WP Remedy Theme, aby dotvorila portálový charakter celého projektu.

1-1 iserialy.sk- súčasná podoba
V ľavo vidíme design s ktorým portál začínal, v pravo je súčasná podoba.

iSerialy sú prehľadne rozdelené do niekoľkých (väčších, alebo menších) sekcií. Asi najdôležitejšou je menu s výberom konkrétneho seriálu. Jednotlivé seriály majú v menu vlastnú ikonku, ktorá je pre ne všeobecne charakteristická, takže intuitívne trafíte ten seriál, ktorý zrovna chcete sledovať. Po zvolení seriálu sa vyroluje jednak zoznam jeho sérií, ktoré sú momentálne k dispozícii tak aj jednotlivé časti od najnovšej po najstaršiu. Nakoniec zvolením konkrétnej sérii dostanete presne tie časti, po ktorých túžite.

Všetky časti seriálov sú pomenované originálnym názvom (prípadne CZ/SK, ak sa jedná o dabing), a ku každému je obrázok vystihujúci dej danej časti seriálu. Ako informačný portál sa iSerialy snažia zhŕňať to najdoležitejšie z deja aj v textovej podobe, takže návštevník má prehľad o danej časti seriálu už vopred (ak má o to samozrejme záujem, nie každý chce vedieť dej dopredu :-) ). Je technicke nemožné popísať každý jeden diel (aj keď sa na tom tvrdo pracuje) takže si prinajhoršom môžete prečítať čo to o seriály celkovo. Pod každým dielom seriálu je zoznam ostatných dielov, takže je veľmi jednoduché preskočiť na ďalšiu, predošlú, alebo inú časť podľa chuti.

21 31

Ďalšou sekciou úvodnej časti stránky je horný slider, v ktorom sú vylistované najnovšie časti vždy iného seriálu. Tak isto v malých boxoch, vypĺňajúcich najväčšiu plochu úvodnej stránky nájdete najnovšie série seriálov. Dominujúcim artefaktom úvodnej stránky je však vždy najnovšia časť najpopulárnejšieho seriálu, teda to, na čo väčšina ľudí s dychtivým očakávaním čaká. Mimo to na Seriáloch online nájdede štandardnú výbavu portálov, zoznam krátkych noviniek a udalostí, najnovšie pridané a napopulárnejšie seriály, zoznam tagov v 3D efektnom prevedení, top epizódu dňa, zaujímavú anketu (pomocou ktorej autori dostávajú impulzy z vašej strany, ako sa zlepšiť a napredovať, upútavky na zaujívavé seriály a hŕstku nenápadných reklám.

Konkurencia je síce v tejto oblasti už zaužívanejšou a verejne známejšou, avšak technicky – či už po stránke designu (ktorý iSeriály.sk robí elegantnými) alebo po stránke prehľadnosti sú iserialy.sk vysoko konkurencieschopnými a často prevyšujúcimi svojich kolegov z brandže. Nebojím sa spomenúť notoricky známe weby itelka.com, či pozeraj.eu, s ktorými môžeme smele iserialy.sk porovnávať.

51 61

Chcete vidieť nový Prison Break, IT Crowd, The Big Bang Theory ? Radi pozeráte staršie seriály ako napríklad Akty X, M.A.S.H. Nepohrdnete Simpsonovcami, South Parkom a kvantom, neskutočne populárnych, ďalších seriálov ako sú The OC California, Kosti, Lost, Heroes či Jericho ? Denne aktualizovaný obsah tohoto webu pre vám vďačne podá záchrannú ruku.

Všetko má však svoje muchy a ani teraz sa bez ních bohužial nezaobídeme. Megavideo, ako hlavný videoserver, stanovil časové obmedzenia pri pozeraní pre neplatiacich sledovačov seriálov. Autori iSerialov však ponúkajú hneď niekoľko riešení, ktoré vám umožnia pohodlné a neobmedzené sledovanie seriálov.

Aby to však nestačilo, portál prichádza s možnosťami oveľa širšími a to konkrétne sledovaním online TV prenosu, takže ak trpíte nedostatkom TV vysielania, prídete si na svoje. Zastúpených je 11 kanálov, z ktorých ako pikošky spomeniem nonstop vysielanie animovaného seriálu Tom & Jerry, či populárnu Animal Planet, ale samozrejme aj české a slovenské stanice.

Ak vám teda chýba to, čo bolo v riadkoch hore spomínané, neváhajte a presvečte sa o kvalitách nového portálu seriály online – iserialy.sk sami.

One thought on “Seriály online na Slovenskom internete – iSerialy.sk prichádzajú v plnej sile

  1. Pingback: Ukázali návštevnosť svojich blogov

Comments are closed.