Preklad textov online do cudzích jazykov – v praxi zábavný

By | 30. mája 2009

Google prekladač textu už asi poznáte všetci. Jedná sa o kvalitný online nástroj na preklad jazykov. Dokáže preložiť hocijaký cudzí text (nie iba slová, ale celé vety, súvetia dlhé súvislé texty a webstránky) z ľubovoľného jazyka do ľubovoľného jazyka. Ako vypadá využitie tohoto online nástroja v praxi?

Dnes sa vrátil známy z talianska. Bol tam na pár dní, neovláda taliančinu (iba čisté základy), neovláda angličtinu. Jedinou jeho záchranou bol notebook, internet a prekladač textu Google Translator. Komunikácia, akú používal pri dorozumievaní, mi prišla veľmi zábavná. Do online prekladača napísal to, čo potreboval po slovensky a dal to preložiť do taliančiny. Preklad dal prečítať dotyčnej osobe, tá mu odpovedala podobným spôsobom. Reakciu napísala do prekladača v talianskom jazyku a dala preklad do slovenčiny. Takto online prekladali – komunikovali spoza jedného notebooku zhruba hodinu a kvalitne zabavili :-) .

Tip: Ako alternatívou k Google Translate môžete prekladať pomocou prekladača iPrekladac.eu, ten využíva Bing translate api.

One thought on “Preklad textov online do cudzích jazykov – v praxi zábavný

Pridajte komentár