Masáže po ťažkom dni – prvé skúsenosti

By | 27. februára 2010

Sedavé zamestnanie, akým webdeveloperstvo nepochybne je, zapríčiňuje stuhnutie a ochabnutie svalsva, bolesť chrbta a krku (a samozjreme iné ďalšie problémy). A tých sa chceme všetci vyvarovať. Masáže ma lákali už dávno. Od nového roku som si dal dokonca predsavzatie, že začnem pravidelne chodiť masérovi a spravím si tak aspoň raz do týždňa pohodu pre stuhnuté svalsvo. Aj keď po menšom oddialení, konečne som mal možnosť splniť svoje predsavzatie. Začal som chodiť na masáže.

masaz


Dohodol som si masáž chrbta a šije. Zhodou okolností som si deň predtým, pri cvičení, veľmi bolestivo natiahol sval na chrbte pod ľavou lopatkou. Konkrétne táto nepríjemnosť sa mi už v minulosti stala mnohokrát. Pritom sa pred posilňovaním dôkladne precvičím. V každom prípade dohodnutá masáž prišla vhod, pán masér si ochotne vypočul moj problém a pustil sa do práce.

Hneď na začiatok upozorním, že masáže zo začiatku trochu bolia. Svalstvo si musí zvyknuť na takýto druh zaobchádzania. Menšia bolesť, ktorá sa ale dá v pohode zvládnuť (masér sa často pýta, či to bolí, či nemá mierne ubrať) ale po prvých 2-3 masážach zmizne. Ako som už hore spomínal, ja som si zvolil na začiatku masáže chrbta a šije. To sú presne partie, s ktorými mám po ťažkom týždni (prípadne dni) problémy. Masér postupne prešiel všetky chrbtové partie, dôkladne premasíroval každý jeden sval. Pri natiahnutom svale pod lopatkou do bolo riadne cítiť. Predtým som nemohol ani poriadne pohnúť hlavou do strany, ale deň po masáži bol moj probém prakticky vyriešený.

Z mojich prvých skúseností vyplýva, že či už pravidelne posilňujete, alebo máte stuhnuté svlastvo z inej činnosti, masáže sa vyskúšať oplatí. Nepýtajú si za to žiadne horibilné sumy, tá počiatočná mierna bolesť sa prežiť dá a vám zostane len dobrý pocit a spevnené svalstvo. Samozrejme je dôležité vybrať si aj dobrého maséra.

Pridajte komentár