Link z kvalitného blogu – praktická ukážka

By | 1. februára 2011

Ako veľmi dokáže byť prospešný obyčajný textový odkaz z kvalitného blogu? Je doba, keď linky z blogov majú svoju hodnotu, kvalitné blogy, ktoré sú ochotné linky poskytnúť, sú intenzívne vyhľadávané. Má to svoj dôvod. Google má očividne blogy rád a čo je (pre mňa) lepšie, má rád aj môj skromný blog. Nedávno som silu odkazu odpozoroval na konkrétnom prípade v praxi.

Nedávno som si vytvoril prehľadnú databázu svojich domén, pôvodne pre internú potrebu. Potom ma napadlo, že týmto spôsobom môžem niektoré moje domény predať a že by bolo vhodné, aby bola databáza riadne viditeľná z internetu. Preto som napísal krátky informačný blogpost a v ňom linkol na spomínaný web mojedomeny.rej.sk.

Pre informáciu, takýto web na subdoméne nemá žiadne automatické spätné odkazy, ktoré by získal, ak by to bol normálna doména druhej úrovne (zo služieb ako slovakdomains a pod.). Tým pádom nemôže byť Googlom indexovaný a teda ani jeho obsah vyhľadateľný.

Na moje počudovanie bol do hodiny od publikovania článku (s linkom) na blogu celý web mojedomeny.rej.sk v Googli zaindexovaný a jeho obsah vyhľadateľný. Podotýkam, jedná sa o 118 stránok webu.

Čo z toho vyplýva? Blogy sú skvelým zdrojom pre linkbuilderov a bolo len otázkou času, keď sa objaví automatický zárobkový systém, ktorý toho využije (Placla.cz).

4 thoughts on “Link z kvalitného blogu – praktická ukážka

Pridajte komentár