Kašmír: Nahradia kašmírové svetre investície do zlata?

By | 23. januára 2012

Kašmír je už niekoľko storočí považovaný za luxus. Najskôr uchvátil Paríž, neskôr celý svet. Móda je vrtkavá, ale jedno je zrejmé. Luxusné výrobky nikdy nevychádzajú z módy. Luxusná móda si zachováva hodnotu. A práve tu vzniká prirovnanie kašmíru k zlatu.

Čo je to kašmír?

Kašmír je luxusná vlna vyrobená zo srsti Kašmírskej kozy, ktorá žije v himalájskych pláňach Číny a v Mongolsku.

Prečo je však kašmír taký drahý?

Ako pri všetkých drahých veciach, aj dostupnosť kašmíru je obmedzená. Ročne je na svete vyprodukovaných iba približne 6 tisíc ton čistej kašmírovej vlny. Z jednej Kašmírovej kozy je možné získať ročne iba 150 g tohto jedinečného materiálu. Kašmír sa získava z podsady (jemnej  srsti nachádzajúcej sa pod bežnou srsťou)  okolia krku Kašmírovej kozy.

Čo majú spoločné luxusné švajčiarske hodinky a kašmírové svetre?

Hodinky, ktoré nikdy nemeškajú, si môžete kúpiť kdekoľvek za pár eur. Prečo potom ľudia milujú švajčiarske  hodinky za tisíce eur?
Rozdiel je v ručnej práci. Švajčiarske hodinky, rovnako ako kašmírové svetre a pašmíny, vyžadujú hodiny drobnej práce remeselníkov. Ručne tkané kašmírové svetre a pašmíny patria k tomu najlepšiemu v móde.

Vlastnosti výrobkov z kašmíru

Všetky veci hodné investície sa vyznačujú dlhodobou hodnotou. Víno zreje, zlato sa ligoce aj po stovkách rokov, švajčiarske hodinky dokonale tikajú po celé desaťročia.

Kašmír:

  • sa nevyťahá
  • nevybledne
  • drží svoj pôvodný tvar

Kašmírové odevy majú predovšetkým vynikajúce úžitkové vlastnosti.

„Ženy milujú kašmír z dvoch dôvodov: Pre luxusný pocit na pokožke a príjemný pocit tepla, ktorý im prináša“

InStyle Magazine

Kasmir.sk – internetový obchod s luxusnými kašmírovými svetrami

Kasmir.sk vám prináša luxusné ručne tkané kašmírové svetre a pašmíny za výhodnejšie internetové ceny. Vyberie si každý. V širokej ponuky nájdete takmer všetky veľkosti – od veľmi malých až po XXXL.

K luxusnému tovaru patrí aj nadštandardná zákaznícka podpora. Tovar je dodávaný do troch dní a v prípade nespokojnosti ho môžete vrátiť či vymeniť.

Láka vás kašmír? Choďte na Kasmir.sk a prezrite si ponuku kašmírových svetrov, šálov, pašmín a rôznych doplnkov.

Ukážka vecí z kašmíru

Pridajte komentár