Je Futurama najlepší animovaný seriál ?

By | 17. mája 2008

Futuramu a všeobecne všetky populárne seriály priamo z internetu môžete pohodlne sledovať zo stránok seriály online – iSerialy.sk.

Co se stane, když se do budoucnosti dostane člověk, jehož první, druhé a třetí jméno je Zkrachovalec, Nicka a Smolař? Na to vám odpoví seriál Futurama o jednom takovém týpkovi Philipu J. Fryovi, který se omylem nechá zmrazit na tisíc let a po probuzení začne pracovat pro svého vynalézavého potomka v transportní společnosti s tlupou prapodivných existencí jako posádkou dopravní lodi. (zdroj csfd.cz)

Matt Groening a jeho dokonalá Futurama. Seriál ktorý som dlhé roky obchádzal a keď sa mám priznať, tak ani neviem prečo. Zo začiatku možno kvoli chýbajúcemu CZ/SK dabingu. Neskôr som v si v duchu hovoril, že nemôže byť predsa dačo lepšie ako Simpsonovci a toto bude len ich plagiát. Fakt nechápem sa mi mohli v hlave tvoriť takéto myšlienky. Tie uz sú ale minulosťou. Teraz frčím na Futurame na 105% :-). Pána Matta Groeninga vám dúfam netreba predstavovať, legendárni Simpsonovci ho preslávili ho vyniesli na piedestál slávy, Futurama tento post len upevňuje.

Dej seriálu sa odohráva v ďalekej budúcnosti. Keď hlavný hrdina, podpriemerne inteligentný, lenivý večný poslíček Fry skončí omylom v kryogenickom boxe (bedňa ktorá vás zmrazí a rozmrazia vás v budúcnosti), následne je prebudený ľudmi v budúcnosti. Do končiaceho 20teho storočia vôbec nezapasoval, naopak rok 3000 mu sadne ako uliaty. Náhodne sa zoznámi s bandou rozpodivných postavičiek, jednookou sexi Leelou, alkoholickym kleptomanskym robotom Benderom, krabim doktorom Zoidbergom, jamaiským účtovníkom Hermesom, slečinkou Amy a jeho pravzdialeným rodinným príslušníkom vynálezcom profesorom Farnsworthom. Spolu podnikajú dobrodružstvá roznášania zasielok divokeho 30teho storocia. A že je 30te storočie poriadnym gulášom, to mi Futurama utvrdzuje od jednéj epizódy k druhej.

Podobnosť so Simpsonovcami tu istá je. Dokonca som zhliadol zopár postavičiek, ktoré žlťáskom akoby z oka vypadli. Uprednostňovať jeden, či druhý Groeningov seriál by bola podľa mňa hlúposť. 19 sérií originálneho žltého Simpsonovského humoru robí svoje. Keď sa tak na Futuramu pozerám, príde mi niečo ako upgrade predošlého diela a námetu. Ak sa dakedy Groening pustí do ďalšieho animovaného seriálu, tak sa máme každopádne na čo tešit. Tak vyzretú a vygradovanú humornú atmosféru si ani neviem predstaviť.

Pridajte komentár