Jan Barta (JB) a Zdeněk Kubík (Denny007) – diskusia na doménové témy

By | 20. októbra 2011

Jana Bartu alias JB-ho alias ahyde netreba predstavovať. Ak neviete, o koho sa jedná, tak len v krátkosti – mladý český podnikateľ (nar.1985) s celosvetovou pôsobnosťou v oblasti domainingu, vlastní firmu Elephant Orchestra, a.s., veľké množstvo preklepových domén, ktoré využíva ako zárobky z parkingu, ale aj top domény ako napr. pujcky.cz či známy affiliate eSpolupráce. S domainingom začal relatívne neskoro (2007), keď už väčšina tvrdila, že sa nepresadí, opak sa stal pravdou. Vlastní státisíce domén a nedá sa povedať, že by to bol stratový biznis :-).

Tak isto Zdeněk Kubík alias Denny007 je známa doménová kapacita. Mediálne známy sa stal až v poslednej dobe, keď začal s točením filmov (Czech Made Man, Hranaři) a taktiež začal štavú kampaň proti fileshare serveru Uložto. Okrem veľkého počtu domén je polovičným vlastníkom českého Subregu.

Obaja zarábajú milióny a o svoje podnikateľské skúsenosti sa podelili v diskusii, ktorá prebiehala 20. júla pred premiériou filmu Czech Made Man. Video je rozdelené na 4 časti.

Pridajte komentár