HP Slate bez Windows 7 vs WeTab

By | 30. mája 2010

HP Slate je mašinka, na ktorú sa okrem mňa teší aj množstvo ľudí, ktorým nesedí konkurenčný Apple iPad. Pôvodná informácia o tom, že HP Slate bude využívať Windows 7 už ale nie je aktuálna! Konkurenčný iPad sa predáva dobre a v pozadí číha WeTab…

Po tom, čo HP odkúpila známeho výrobcu dotykových zariadení, povestných „vreckových počítačov“ Palm za 1.2 miliardy dolárov sa objavili informácie o prechode na iný operačný systém. Do HP Slate tak pravdepodobne poputuje webOS, operačný systém Palmu. Túto informáciu potvrdil denník Digitimes.

Mňa táto informácia veľmi nepotešila, práve na integráciu kvalitného Windows 7 do tejto placky som sa vcelku tešil. Využívať naozaj plnohodnotný OS v takomto zariadení by bolo nesporne zaujímavé. V každom prípade bude mať HP Slate čo robiť, bude sa musieť popasovať s čoraz populárnejším iPadom a iPad killerom nemeckým WeTab (pôvodný názov WePad).

Práve posledný menovaný – WeTab je naozajstnou špecialitkou. Beží na Linuxe, podporuje Flash, všetky možné java aplikácie, linuxácke a android aplikácie, má multitasking, čítačku kariet a cena je zhruba o 100 EUR lacnejšia ako pri iPade. Začiatok predaja WeTabu bol stanovený na august, začali sa však objavovať špekulácie o oddialení na september.

Odpoveď na otázku „Ako skončí boj na poli tabletov?“ je zatiaľ veľká neznáma, nedovolím si na ňu odpovedať, pokým všetky zariadenia nebudú v predaji. V každom prípade sa tento segment rozbehol míľovými skokmi a určite sa bude rozvíjať aj naďalej.


Nová reklama na HP Slate


WeTab v praxi

One thought on “HP Slate bez Windows 7 vs WeTab

  1. jaster_ba

    No ja by som to, že v tablete bude webOS namiesto Win7 zas tak zle nevnímal. Je to určite dobrý krok. Windows nieje dokonca ani prispôsobený na takéto zariadenia. A naozajstný geek by takéto slová používať nemal….windows? Fuj čo ťa to napadlo!

    Reply

Pridajte komentár