Elektronická cigareta – náhrada klasických cigariet

By | 7. februára 2013

Elektronická cigareta je moderné a štýlové zariadenie, ktoré ponúka lacnejšiu alternatívu fajčenia ku klasickej cigarete. Elektronická cigareta bola vyvinutá a patentovaná v Číne v roku 2006. Za krátky čas si elektronická cigareta získala mnoho fanúšikov. Skladá sa z viacerých častí: atomizér, batéria a cartridge v ktorom je náplň alebo e-liquid s nikotínom.

Princíp e-fajčenia je veľmi jednoduchý. Pri potiahnutí z e-cigarety, atomizér (žhaviaca jednotka) zmení e-liquid náplň na paru. Užívateľ teda nefajčí dym so škodlivinami, ale inhaluje horúcu paru, ktorá neobsahuje mnohé škodlivé látky ktoré vznikajú pri horení papiera a tabaku. Fajčiar si môže zvoliť koncentráciu nikotínu v náplni e-liquid podľa želania. Dokonca existujú aj bez-nikotínové náplne.

Hlavné výhody ktoré ponúka elektronická cigareta:

  • Omnoho nižšie náklady ako pri klasických cigaretách. Je možné ušetriť až 2/3 vašich nákladov.
  • Fajčenie bez zápachu, nepáchnu a nežltnú vaše zuby, palce, oblečenie a obytné priestory. Nevzniká takto pasívne fajčenie. Žiadne žlté zuby a fúzy.
  • Na výber je množstvo e-liquid náplní s rôznymi príchuťami – ovocné, nápojové a tabakové
  • Pri fajčení elektronickej cigarety nevdychujete látky, ktoré sa uvoľňujú pri horení tabaku a papiera ako decht, dym, popolček.
  • Fajčíte kdekoľvek v aute, obývačke, v spálni :)
  • E-cigareta môže byť pomôcka pri odvykaní fajčenia.Je možné inhalovať bez-nikotínové náplne e-liquid.
  • Nemusíte sa vzdávať svojho obľúbeného fajčiarskeho rituálu, ako ranná cigareta pri káve :)

eRoll

Pomocou e-cigarety sa mnohým užívateľom podarilo prestať fajčiť klasické cigarety a postupným znižovaním koncentrácie nikotínu, začali fajčiť bez-nikotínové náplne. Nakoniec úplne prestali. Názory na elektronické cigarety sú však rôzne, hlavne od ľudí ktorým uniká zisk z obyčajných cigariet. Určite využite predaj elektronických cigariet cez e-shop. Nájdete ich tam podstatne lacnejšie ako v kamenných predajniach.

Pre koho je elektronická cigareta určená

1) Elektronická cigareta je vhodná pre fajčiarov, ktorý chcú prestať fajčiť úplne. E-cigareta umožňuje postupné znižovanie dávok nikotínu, pri zachovaní fajčiarskeho rituálu. E-liquid nikotínové náplne do e-cigarety sú vyrábané v rôznych koncentráciách a to 0 – 30 mg/ml.
Zvyčajne sa postupne znižujú dávky nikotínu v náplniach a cieľ je prejsť na bez-nikotínové fajčenie.

2) E-cigareta je vhodná pre tých, ktorí nechcú prestať fajčiť, ale nechcú ďalej fajčiť škodliviny, ktoré vznikajú pri horení papiera a tabaku. Vydychovaná para neobťažuje okolie zápachom ako pri obyčajnej cigarete.

Elektronická cigareta je fajčenie budúcnosti, nie je potrebný oheň k zapáleniu tabaku, nevdychujete decht a oxidu uhoľnatý, neobťažujete svoje okolia dymom a zápachom. Tieto výhody elektronickej cigarety určite ocení každý fajčiar, práve teraz keď sa Európska únia snaží tlačiť na obmedzovanie fajčenia.