Doprava v Nitre a nešťastná križovatka vedľa našej firmy

By | 23. novembra 2008

semaforDoprava v Nitre sa stala v posledných rokoch katastrofou. To vám potvrdí každý, kto tu býva, prípadne jazdí do práce ráno na 8mu, alebo okolo 16:00 z práce. To však nie je nič zvlášte, pretože v týchto hodinách je doprava vyťažená asi všade. Hrošie je to s určitými úsekmi v meste a hlavne v piatok, vtedy si človek musí rozmyslieť, či sa mu na ceste dlhej 1km cez mesto oplatí stráviť za volantom trištvrte hodinu času a či pri tom nepríde o nervy.

Páni policajti na nás však dohliadajú, aby sme nerobilí hlúposti, prípadne ochotne „dostraňujú“ dôsledky nehôd. Značenie na cestách majú zaobstarané, taže všetko funguje ako má. Až na tie kvantá aut valiacich sa cez Nitru, ktorej by neskutočne pomohol obchvat. Asi naň nie je rozpočet. Hlavne, že vodiči musia mať pri týchto dopravných špičkách rozpočet na platenie pokút spôsobených v stresujúcej preplnenej doprave.

Križovatka vedľa sídla našej firmy je takou tou klasickou križovatkou 3 (relatívne) úzkych ulíc a jednej jednosmerky. Prejde ňou denne kopec áut, pretože je v centre a zabezpečuje spojenie viacerých dôležitých miest, na ktoré by ste sa buď nedostali, alebo dostali len veľkými obchádzkami. To by však nebolo nič zvlášte. Zvlášte však v nedávnej minulosti bolo, že červená tu na semafóroch svietila vždy, keď som tadial šiel, či už autom, alebo pešo. Možno aj preto sa kompetentí rozhodli, že semafóri pozmenia a urýchlia dopravu. Pribudol semafór, ktorý signalizuje zelenú smerom z ľava do jednosmerky. Zelená zasvieti však vo chvíli, keď majú zelenú aj vodiči oproti a teda, zamyslený človek proste vyštartuje, zvrtne volant do ľava a oproti idúce auta (ktoré majú samozrejme prednosť v jazde vopred) si nevšimne. Vtedy nastane problém…

doprava doprava1
Tu sú 2 príklady, zhruba 2 týždne po sebe.

Kompetentnými ľudom to ale očividne nevadí a tak policajti vybavujú jednu búračku za druhou. Očividne to nevadí ani im. Ak teda po tejto križovatke pôjdete (je to križovatka Párovskej, Mostnej a Farskej ulice), tak si dávajte pozor aj keď budete mať prednosť.

2 thoughts on “Doprava v Nitre a nešťastná križovatka vedľa našej firmy

  1. Vladooo

    Taktiež môžem len potvrdiť. Do Nitry chodím do školy a nad tým, čo sa deje niekdy ráno, alebo ako si spomínal, okolo tretej – štvrtej v piatok poobede sa mi len rozum pozastavuje :D

    Reply
  2. ChristianoErwen

    Môžem potvrdiť, pretože keď idem ráno peši do školy, tak samé zápchy sú len okolo mňa. A ten obchvat sa realizuje a mal by byť hotový do konca roka 2010. :-)

    Reply

Pridajte komentár