Chcete kvalitné filmové psycho? Cela (The Cell) – TIP na film

By | 8. apríla 2009

Síce už postarší film (relatívne neznámeho) indického režiséra Tarsem-a Singh-a, ale zato kvalitná podívaná. Osobne mám rád scifi, fantasy, ale hlavne kreatívne realizácie uletených predstáv režisérov. Film Cela, s Jennifer Lopez v hlavnej úlohe, by nebol ničím zvláštny film. Vyšinutý maník vraždí ženy, pretože mu to v detstve otec zrovna nezľahčoval a je tým nastálo poznačený. Miesto, kde sa nachádza posledná žijúca obeť je neznáme a treba ho rýchlo nájsť. Podobných filmov je x. Čo sa však stane, ak by sme sa chceli pozrieť do jeho mysle a odhaliť, kde poslednú obeť vezní?,

Preto sa vedci pokúsia nazrieť do jeho mysle, stelesnia sa v jeho schyzofrenickom svete, obklopia sa jeho fiktívnou realitou. To už sa tak často nevidí. A že je to vo filme The Cell bravúrne zvládnuté, to musím len a len potvrdiť. Porivené kráľovstvo, v ktorom žije masový vrah v stelesnenej forme je vykreslené neskutočne detailne a mráz behá po chrbte pri každom pohybu kamery (mimochodom niektoré pohľady kamier sú fakt fantastické). Len kvôli asi 20 minútovým záberom sa oplatí tento film vidieť. Jennifer rolu zvládla, aj keď si dokážem predstaviť precítanejšie stvárnenie. Škoda, že sa celý film neodohrával z tohoto pohľadu. Film, samozrejme, neodporúčam každému. Nervičky a žalúdok trošku potrápite. No ale ak ich trápiť nechcete, pozrite si nejakú rozprávku, tá je na dobrú noc lepšia ;-)

2 thoughts on “Chcete kvalitné filmové psycho? Cela (The Cell) – TIP na film

  1. mekelle

    Uf, pamatam sa, ako som si ten film pozrel pred par rokmi raz v noci a hoci povyzujem horrory skor za zabavne filmy, z tohto som bol hodnu chvilu mimo :)

    Reply

Pridajte komentár