Blog o zdraví a výžive písaný rukou medičky

By | 14. novembra 2012

Pred pár dňami ma požiadala kamarátka o pomoc. Medička v 4. ročníku, ktorá sa rozhodla robiť osvetu vo svete zdravia a zdravej výživy formou blogu, písaného čo možno najzrozumiteľnejšie. Ja jej v tomto držím palce, blogovanie ako také podporujem a keď sa jedná o niečo, čo môže pomôcť aj iným, tak rád priložím ruku k dielu.

Zdravím všetkých informačne žiadostivých. V dnešnej dobe Vám nie je problém vyhovieť, najmä kvoli internetu. Výhodou je naozaj skvelá dostupnosť a množstvo stránok na výber. Existuje však aj druhá strana mince a tá sa týka najmä veľkému počtu neodborných, nepresných, dokonca zavádzajúcich informácií. Platí to myslím všeobecne, no v oblasti zdravia asi dvojnásobne. Články o zdraví, chorobách, prevencii, výžive atď každým dňom pribúda, je to módny hit, ale veľakrát na úkor kvality. Sú dva typy stránok, resp tri z tejto oblasti. Prvé sú vysoko odborné, ktorým bežný človek nerozumie a len ich zmätie a tie druhé sa vyznačujú práve tou nepresnosťou, starými faktami a veľkou laickosťou. Ten tretí, ojedinelý druh, je zlatý stred. Stručne a výstižne obsiahnuté články, zrozumiteľnou formou napísané a hlavne poučné a zapamätateľné.

Tak ak hľadáte práve posledný zo spomenutých, rada by som Vám odporučila môj blog. Som študentka 4. ročníka lekárskej fakulty, informácie čerpám teda, samozrejme, zo štúdia. Okrem toho som aktívne školená jedným vysoko odborným doktorom a profesorom, studnicou množstvom praktikých rád a cenných faktov.

Snažím si vyberať témy podľa aktuálnosti, ale najmä cieľom je ozrejmiť civilizačné ochorenia, na ktoré trpí vysoký počet pacientov. Články sú o závažných diagnózach, ale i o uvoľnenejších témach ako správna výživa. Dúfam preto, že každý z nás a hlavne Vás, si nájde, čo ho zaujíma a využije to i v praktickom živote.

…nájdete ma na Mediceye.blogspot.sk

Pridajte komentár