Barcamp 2 v skratke

By | 22. februára 2009

Očakávaný a diskutovaný Barcamp 2 je za nami, zúčastnil som sa ho a rád by som o ňom napísal aspoň v skratke. Bohužial som sa nestihol dostaviť včas na autobusku v Nitre, takže som do Bratislavy cestoval sám. Nitrianske blogerské prepadové komando šlo príliž skoro, ťažko mi vstávať o 6 ráno po ťažkom týzdni. Dorazil som dakedy pred obedom, zobral taxík a nechal sa odviezť na miesto činu, taxikár netušil kde to je, GPS mu pomohla. Ja som však GPS nemal a školiace centrum som nemohol ani za nič nájsť. Našťastie ma zachránil ma Depi, keď ma počkal pred miestom činu.

prednáška Content Search J.Šifra - Etarget Jurova prednáška o bookmarkoch
z ľava: prednáška Content Search, J.Šifra – Etarget, Jurova prednáška o bookmarkoch


Vovnútri som dostal efektnú nálepku, na ktorú som mohol zvečniť moju identitu (aby sme sa tam navzájom poznali). Nejaké to podanie rúk s ľuďmi z netu (blogeri Kusi, Braňo Rác, Vandrák, Mikki, Cheworld a ďalší) a šup na prvé prednášky. Na konci prednášky Content Search (nejaké tie PPC) sa rozvinula zaujímavá debata, ktorej sa zúčastnili aj ľudia z brandže (napr. Ján Šifra z Etargetu), tá ma zaujala asi najviac. Škoda, že som nestihol prednášku o Foafe, na tú som sa vcelku tešil.

Depi a Vandrák diskutujúci Kusi prednáška o kríze
z ľava: Depi a Vandrák, diskutujúci Kusi, prednáška o kríze

Návštevníkov aj prednášajúcich bolo dosť, je vidno, že o akcie daného druhu záujem je a aj bude. Trocha ma prekvapilo, ako rýchlo sa minulo občerstvenie, takže som musel prežiť na nejakom tom nealku a čipsoch, ale tak nejak som prežil. Zaujímavá bola hlavne cesta naspäť na stanicu (Vandrák je naozaj vandrák). Akciu hodnotím kladne, nejak extra ma informačne neobohatila, ale stretol som zopár tvárí, predtým pre mňa známych len z obrazovky monitora a to ma teší. Prikladám aj nejaké to ilustračné foto.

plagát na wéckach (nedalo mi necvaknúť) rozpis prednášok
z ľava: plagát na wéckach (nedalo mi necvaknúť), rozpis prednášok

Bol by som rád, ak by zareagovali aj všetci zúčastnení blogeri nejakým tým príspevkom hodnotiacim akciu.

4 thoughts on “Barcamp 2 v skratke

  1. Pingback: Nitriansky výjazd na štvrtý Barcamp do Bratislavy

  2. Pingback: BarCamp Žilina 2009 | Exotov bóÓlog

  3. Pingback: BarCamp 2 - pár ramblingov odomňa | depi.sk - ešte lepší blog

Pridajte komentár