Apple klávesnica po 2 týžňoch testovania

By | 30. septembra 2009

Sú tomu už 2 týždne, čo som si zadovážil klávesnicu od Applu. Za túto dobu som si ju riadne preskúšal. Na periférie som strašná fajnovka, hrozne si potrpí na každý detail, čo sa môjho pohodlia v tejto oblasti týka. Ako dopadla Apple klávesnica v tomto tvrdom teste?

Ergonomicky je klávesnica na skvelej úrovni, sú však detaily, ktoré mi vadia. Ak má niekto dlhšie prsty a celkovo väčšie ruky, niektoré klávesové skratky nebudú uplne pohodlné na stlačenie. Proste vertikálna veľkosť – výška je trochu menšia, ako by bolo pre mna idálne. Zato klávesy sa stláčajú úpne úžasne, jemne tlmene cvaknú, kladú taktiež slabý odpor, ktorý mi presne vyhovuje. Pri ich stláčaní zistíte rozdiely medzi obyčajnou plastovou klávesnicou a týmto zázrakom – a to je veľmi dôležité.

Celková váha Apple klávesnice je ideálna – nie je príliž nízka, takže vám klávesnica nebehá po stole (gumené „nožičky“ na obyčajných klávesniciach nie sú žiadnym zázrakom) a nie je ani príliš vysoká. Telo je z hlinníka, klávesy majú skvelý rozostup, neštandardné rozloženie niektorých kláves sa dá riešiť softvérovo. Minule som spomínal, že sa na nej menej často pomýlim, to nie je celkom pravda. Je to možno nezvykom alebo spomínanou menšou výškou, ale mýlim sa trochu častejšie. Písanie je však pohodlnejšie a aj tak celkovo rýchlejšie. Časom sa to určite zlepší.

Asi celkovo najväčším problémom sú funkčné klávesy Fx. Tie nie sú nijak oddelené, sú všetky pokope a preto (hlavne po tme) máte niekedy problém trafiť tú správnu. Hlavne ak ste boli predtým naviknutý na väčšie a oddelené klávesy (štandardná windowsácka klávesnica).

Okrem posledného spomenutého faktu mi Apple klávesnica skvele vyhovuje a na spomenuté neduhy sa zvyknúť dá. Rozhodujúcim faktorom pre mnohých však bude aj vyššia cena, nie každý je ochotný dať za klávesnicu cez 70 EUR.

One thought on “Apple klávesnica po 2 týžňoch testovania

  1. NescioDaniel

    Já s klavesnicí pracoval asi měsíc, není špatná… váha velikost super … Nevětší problem vidím v ceně. Za tuto cenu se s lehkostí i lepší … Dík ceně bych si ji nevybral, ale jinak je to vyjmečná záležitost to platí i pro jejich myš, která je dobře řešena ….

    Reply

Pridajte komentár