Antivírus zadarmo na stiahnutie od Microsoftu

By | 15. júna 2010

Je to už dlhá doba, čo antivírové programy nepoužívam. Zastávam názoru, že ochrániť počítač je možné aj logickým úsudkom a trochou skúsenosti. Doba je však zlá, na každom kroku číha nástraha, na ktorej sa môžu nachytať aj skúsenejší z nás, tak som sa rozhodol nepokúšať osud.

Firma Microsoft vypustila koncom roku 2009 finálnu verziu svojho antivírového programu zdarma na stiahnutie a používanie. Microsoft Security Essentials môže využívať každý užívateľ OS Windows XP, Vista a 7 úplne zdarma, netreba si nič kupovať, nič aktivovať, netreba sa nikde registrovať. Stačí stiahnuť 4MB inštalačku antivíru, nainštalovať a používať.

antivirus-zdarma

Práve používanie je veľmi jednoduché a extrémne intuitívne, je podobné Windows Defenderu. Microsoft Security Essentials okrem klasického rýchleho, úplneho, alebo voliteľného scanovania ponúka aj rezidentnú ochranu, naplánovanie automatických kontrol a niektoré drobné nastavenia. Ponúka teda všetko, čo väčšina potrebuje a využije.

Ak sa bojíte o bezpečnosť svojho PC, doma v kancelárii, alebo na cestách, nemáte dostatočné skúsenosti v oblasti a nie ste si istý, či sú súbory ktoré otvárate bezpečné, antivírový program Microsoft Security Essentials môžem odporučiť – už len z toho dôvodu, že za jeho vyskúšanie nemusíte zaplatiť. Z osobnej skúsenosti a testovania musím uznať, že je rýchly, pri kontrole počítača takmer nepoznáte, že vám na pozadí beží.

Stiahnuť si ho môžete zo stránok Microsoftu.

5 thoughts on “Antivírus zadarmo na stiahnutie od Microsoftu

  1. Kusi

    Mno ja tiež môžem potvrdiť dobrú skúsenosť, len musím dodať 2 veci: 1. Nezabudajte na originál win
    2. Treba ho udrziavat aktualizovaný, pretože má veľmi slabú heuristicku analyzu.

    Reply

Pridajte komentár