Ako stlmiť / vypnúť otravný zvuk v Sony Ericsson PC Suite

By | 25. augusta 2009

Dlhšiu dobu ma otravoval zvuk v (inak skvelej) aplikácii Sony Ericsson PC Suite, ktorý sa vždy ozval pri pripojení mobilu (v mojom prípade Sony Ericsson C905). Tento problém sa dá jednoducho riešiť a prenikavý zvuk pri pripojení vášho Sony Ericsson telefónu vás už otravovať nebude.
Aplikácia Sony Ericsson PC Suite slúži na základnú správu mobilných telefónov od Sony Ericssonu, je vhodná na písanie textových a obrázkových, SMS, MMS, prácu a zálohu kalendáru, obrázkov a kontaktov. Samozrejme poskytuje aj možnosti pre prácu so súbormi v pamäti telefónu a aj na flash karte, sychronizáciu, pripojenie k internetu pomocou mobilu a ďalšie. Proste skvelá a jednoduchá aplikácia.

Sony-Ericsson-PC-Suite
Sony Ericsson PC Suite – jednoduchá správa vášho SE mobilu

Vždy, keď k tejto aplikácii pripojíte mobil, či už káblom, alebo cez bluetooth, vždy sa ozve otravný zvuk, ktorý vás častokrát doslova vydesí – hlavne ak pozeráte film, alebo počúvate nahlas hudbu. Samotná aplikácia Sony Ericsson PC Suite vypnutie zvuku proste nepodporuje a tak musí prísť na radu kreativita a triky. Tie našťastie nie sú nijak zložité.

Windows Vista a tak isto Windows 7 majú možnosť, nastavovať hlasitosť každej bežiacej aplikácie (zvlášť a s tým, že si toto nastavenie Windows zapamätá). Kliknite pravým tl. myši na ikonu zvuku (repráčik) na taskbare v pravo dole vedľa hodín, zvoľte Open volume mixer, nájdite aplikáciu Sony Ericsson PC Suite a podľa potreby stlmte / vypnite zvuk.

sound-volume-mixer-windows-7
Mute zvuku pre aplikáciu PC Suite

Alternatívnym riešením je zmazanie súborov Connect.wav, Disconnect.wav a Notify.wav z adresára PC Suite – "c:\Program Files (x86)\Sony Ericsson\Sony Ericsson PC Suite\" (prípadne tam, kde ste aplikáciu nainštaľovali). Pred zmazaním súbory odporúčam zálohovať.

Pridajte komentár