Ako odblokovať iPhone 4 – jailbreak návod

By | 2. novembra 2010

iPhone 4 jailbreak - odblokovanie

Ak potrebujete odblokovať iPhone 4 pre všetkých operátorov (T-mobile stále blokuje telefóny), je nutné ho jailbreaknúť. Tento proces nie je nijak extra zložitý. Keďže som ním prešiel aj ja, rád by som sa s vami oň podelil.
Postupov je samozrejme viac, aj programov (pre príklad porovnanie dvoch), pomocou ktorých môžete jailbreak na iPhone urobiť. Ja spomeniem návod pomocou softvéru limera1n, ktorý je dostupný tak pre Windows (XP, Vista, Windows 7) ako aj pre Mac OS X. Postup funguje na verzii 4.0.x, na 4.1 funguje jailbreak ale odblokovanie operátorov zatiaľ nie (4.november 2010). Ak chcete prejsť na verziu 4.1 ale pritom zachovať pôvodný baseband – tu je anglický návod.

Postup jailbreaku iPhone 4

  1. Stiahnite si limera1n – odtiaľto.
  2. Pripojte iPhone 4 káblom k počítaču, iTunes ignorujte
  3. Spustite limera1n
  4. Riaďte sa presne tým, čo vám program píše (názorná ukážka – video v angličtine)
    1. vyzve vás stlačiť power/sleep tlačitko spolu s home tlačítkom, tie držíte spolu
    2. držíte ich pokial vás program nevyzve, vyzve vás najprv pustiť power/sleep (home tlačítko stále držíte)
    3. nakoniec sa začne na počítači spúšťať iTunes a na obrazovke iPhonu sa zobrazí zelená kvapka limera1n
    4. iPhone sa vypne, následne ho odpojíte od káblu a zapnete
  5. Po spustení iPhonu vám pribudne na „ploche“ ikona limera1n, spustite ju a dokončite inštaláciu Cydia
  6. Spustite Cydia, choďte do Manage – Sources – Edit – Add a pridajte zdroj „http://repo666.ultrasn0w.com/“
  7. Kliknite na zdroj, ktorý ste pridali a nainštalujte „ultrasn0w“
  8. Po inštalácii reštartujte iPhone

Ako používať limera1n pre jailbreak iPhone 4, verzia 4.1

Postup si môžete pozrieť na priloženom videu.

Teraz môžete používať iPhone 4 so všetkými operátormi a teda by mal byť odblokovaný pre Orange aj O2. Tak isto môžete využívať Cydia na sťahovanie balíčkov a aplikácií. Samozrejme môžete naďalej plnohodnotne využívať Appstore a aplikácie či hry nakupovať.

Pri aplikácii jailbreaku sa ruší záruka, všetky úkony robíte na vlastnú zodpovednosť. Návod hore je čisto informačný.

41 thoughts on “Ako odblokovať iPhone 4 – jailbreak návod

  1. Martin Korček

    Ja som vždy dával robiť Jailbreak do iPhone Servisu http://www.funfatal.sk , ale teraz sa to už neoplatí. Mám pocit, že od iPhone 5 to už nemá zmysel, ale niekto môže mať iný názor.

    Reply
  2. ALEST

    resetoval som iphone, ktory bol zakupeny u SK operatora Orange, ale teraz sa chova ako blokovany, zobrazuje sa len pripojenie na iTunes. viete prosim poradit

    Reply
  3. karlicek

    čaute mam iphone 4 blokovany na rakousky orange cena odblokovani stoji od 3500 do 6000 , nemuzu se dostat ani do menu , a gevey taky nemam :D tak nejakej napad abych mohl pouzivat vsechny operatory?

    Reply
  4. František

    Zdravím, mám iPhone 4 iOs 5.0.1 a BB 04.12.05, chcem sa opýtať bude to fungovať? Iphone je blokovaný na neviem akého Rakúskeho operátora, odblokuje mi to aspoň jednu SK sieť? Ďakujem

    Reply
      1. zdenka

        Vladko tak mi prosim ta porad ako mam odblokovat iphone 4,model A1332 ,ktory je na svajciarsky swiscom..Ja mam vo svajci sunrise a chcela by som ho pouzivat aj tu ale aj na slovenskych operatorov…dik moc..

        Reply
  5. Boris

    Zdravím, dá sa odblokovať iPhone od operátora bez jailbreaku??? ďakujem za odpoveď

    Reply
    1. Vladimír Rejholec Post author

      Odblokovanie je vlastne spustenie aplikácie, ktorá nie je povolená Applom (nie je v AppStore) a tým pádom je nutný Jailbreak (Jailbreak umožní spúštanie akýchkoľvek aplikácií).

      Reply
      1. Boris

        tak vďaka a ešte jedna vec. keď spravím jailbreak, odblokujem operátora a un-jailbreaknem? bude fungovať ten unlock? alebo to vyžaduje, aby aplikácia, ktorou to urobím stále bežala, a teda musí ostať jailbreaknutý?

        Reply
          1. Pavol Vinansky

            zdravim.. trebalo by mi odblokovat iphone 4 blokovany na orange UK.. trebalo by mi to odblokovat na t-mobile.. v telefone je ios 6.1.2… poradite mi niekto?

      2. roderik

        DObry den skusal som to na iphone 4 ios 7.0.2 a nechce mi ho zapnut ukazuje mi ze ho mam pripojit k itunes ak ho pripojim tak nic neroby prosim pomozte mi :(

        Reply
    1. JaniNula

      Drahe jak blazen! Mne nakonec zachranila firma http://www.odblokujme.cz … ostatni za to chteji treba 2000,- Korun a ja to mel za dve stovky … permanentni oficialni odblok, hh … takze zlodeji bezte se vycpat, dva tisice vam nikdo neda!

      Reply
  6. luky

    ahojte vsetci, mam iPhone 4S z anglicka, ktory mi neberie karty slovenskych operatorov. Co sa s tym da robit ? Poradte, dakujem za odpoved ;)

    Reply
  7. TIBIK

    mam iphone 4 verzia 5.1.1 (9B206) pise mi ziadna sim. cize je asi blokovany neviem ani na akeho operatora ani z akej krajiny ani ci je kradnuty. da sa s tym nieco robit?

    Reply
  8. Peter

    Odporucam firmu v Banskej Bystrici GSM Centrum. Odblokuju vam iphone 4S s hociakym baseband za 60€ a to dokonca na pockanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  9. Peter

    Ahojte moja rada nad zlato. Kupoval som si vcera mobil z T-Mobile iPhone 4GS a nevedeli mi ho nikde odblokovat, ze sa to neda pridte o týzden atd. Nasiel som si kontakt 0903399399 a za 45€ mi ho odblokovali cez iTunes co ma dost prekvapilo. Poslal som im peniaze na ucet kde mi povedali aby som pockal 1 den. Potom ze mam dat don SIM kartu ORANGE a mam ho pripojit k iTunesu. Hura a je odblokovaný na trvalo. Som rad ze som niekomu poradil a odporucam.

    Reply
  10. admin Post author

    Glum: to so SIM nema nic spolocne, nemusis mat v iPhone simku, telefon mozes na urcite ucely pouzivat aj bez nej. Aplikacia Find My iPhone moze byt aktivna a pristupna cez wifi. Preto hovorim o vyresetovani telefonu do zakladnej podoby.

    Reply
  11. Glum

    ja som si to tiez myslel ale nie som si isty. z logickeho hladiska sa to da len ked je tam sim a je zapnuty. akonahle sa resetne a zmeni sim uz sa to asi neda si myslim aj ja.

    Reply
  12. Glum

    som to zistoval trocha podrobnejsie a zistil som ze su to telefony ktore si dal majitel poistit a potom ich akoze stratil. cize dostal novy cez poistku zadarmo a stary preda. Preto mi nebolo jasne ci potom taky telefon mozem pouzivat ak ho od neho lacno kupim a ci ten telefon moze niekto dajako vystopovat.
    Este si to rozmyslim ale kazdopadne dakujem za radu.

    Reply
  13. admin Post author

    Glum: ja si nemyslim ze mozes mat nejaky problem, staci telefon vyresetovat do factory defaults, nastavit tam vlastne apple id a ides… v kazdom pripade kradez je kradez

    Reply
  14. Glum

    zdravim. kamarat mi ponukal iphone 4 ale vraj je z cierneho trhu cize je mozne ze je ukradnuty. neviete nahodou ci nebudem mat problemy ak ho kupim a ci sa to da nejak vyriesit ak nahodou je ozaj potiahnuty. dik

    Reply
  15. admin Post author

    patus: zavisi od toho aku mas verziu iOS. Podla toho si vies na internete vyhladat navod, ako ju jailbreaknut. V kazdom pripade si nemyslim, ze by bol nejaky jailbreak na poslednu verziu (myslim ze posledna je 5.01)

    Reply
  16. patus

    prosim vas…preco sa mne neukazze ta zelena kvapka??dodrzujem postup..:((

    Reply
  17. janik

    mam 3gs aj 4g iphone a nefunguje mi to ani na jednom dam si to radsej v nejakom servise spravit. Kamos mi odporucal pcexpres.sk

    Reply
    1. s3rg1

      ja som si daval odblokovat iphone u nich sice to bol 3gs ale nestazujem sa …skoro na pockanie keby tam neopravovali momentalne nejake displeje :D

      Reply

Pridajte komentár